SP, SUPERKOMBINACIJA

Svindal obranio svjetsko zlato, Natko osmi

14.02.2011 u 10:28

Bionic
Reading

Norvežanin Aksel Lund Svindal pobjednik je današnje superkombinacije na svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu. Naš Natko Zrnčić-Dim zauzeo je solidno osmo mjesto

Nakon vodstva u spustu, Norvežanin Aksel Lund Svindal ostao je na čelnoj poziciji i poslije slalomske vožnje superkombinacije, čime je uspio obraniti zlato sa svjetskog prvenstva u Val d'Isereu prije dvije godine. Drugi je bio Talijan Christof Innerhofer (+1.01), a treći još jedan Talijan, Peter Fill (+1.90).

Svindalu je ovo četvrto zlato sa svjetskih prvenstava. Uz ova dva iz superkombinacija, prije četiri godine u Aareu je bio najbolji u spustu i veleslalomu. Innerhofer je trećom medaljom na ovogodišnjem SP-u već sada izrastao u jednog od junaka prvenstva, prošloga je tjedna osvojio zlato u superveleslalomu i broncu u spustu.

Iako je dugo bio vodeći, zauzevši u spustu 14. mjesto, Austrijanac Benjamin Raich na kraju je bio četvrti. Od naših predstavnika, najbolje je prošao Natko Zrnčić-Dim, koji je nakon spusta bio 16, da bi četvrtim vremenom u slalomu na kraju stigao do osmog mjesta. Na njegovu žalost, s takvim rezultatom nije uspio ponoviti uspjeh s posljednjeg SP-a, na kojem je osvojio broncu.

Iako bez plasmana, mnogo sretniji od njega je Dalibor Šamšal, koji je nekoliko vrata prije kraja spust utrke nezgodno pao i završio u mreži. U prvi mah je izgledalo da je Šamšalu stradalo koljeno, no naknadno je hrvatski skijaš ipak uspio na skijama doći do ciljne ravnine. Zbog preventivnih razloga, Šamšal je išao i na magnetsku rezonancu.

Treći hrvatski predstavnik, Tin Široki, nakon spusta je bio 24, a da bi sa +7.01 sekundom sporijim vremenom od Svindala na kraju zauzeo 18. mjesto.