slijedi rasprodaja

Svijet shvatio zašto će Ajax uskoro ostati bez gotovo kompletne momčadi

06.03.2019 u 12:03

Bionic
Reading

Impresivnom pobjedom protiv Reala ovog utorka na Santiago Bernabeuu Ajax je možda donio mnogo radosti svojim navijačima, ali sada će mu još biti teže zadržati momčad koju su bogati klubovi već počeli čerupati...

Trener Erik den Hag dobio je ove sezone na raspolaganje fantastičnu momčad koja je prekinula više od tisuću dana vladavine Reala europskim nogometom, no uskoro će biti razgrabljena.

  • +2
Liga prvaka, osmina finala: Real - Ajax Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, Ajax definitivno nema više moć zadržavati svoje talente niti kupovati skupocjene strane nogometaše i ne preostaje mu ništa drugo nego poslovati skupocjenom prodajom najvećih zvijezda, na kojima bi ove godine mogao rekordno zaraditi.

Frenkie de Jong koji je tako sjajno odigrao u Madridu već je prodan Barceloni kojoj će se pridružiti u lipnju, a Ajax bi trebao zaraditi oko 90 milijuna eura, ako se ostvare svi bonusi u odštetnom ugovoru.

Sljedeći koji je na izlaznim vratima je Matthijs de Ligt, 19-godišnji branič za kojim već dugo trče Bayern, PSG, Manchester City i Barcelona te će vjerojatno postići cijenu sličnu onoj De Jonga već ovog ljeta.

Dušan Tadić možda ima 30 godina, ali ovog utorka postao je tek deveti u povijesti kojem je za jedan nastup dnevnik L'Equipe dodijelio ocjenu deset i nema sumnje da bi se na krilima toga mogao ekspresno vratiti u Premiership, u kojem je već igrao u dresu Southamptona.

Njegov mlađi kolega u napadu, 22-godišnji Kasper Dolberg također bi mogao ubrzo biti prodan bogatijim klubovima, kao i odlični Marokanac Hakim Ziyech, jedan od junaka večeri na Bernabeuu koji je s 25 godina privlačio interes europskih velikana još prošlog ljeta.

Povratnik Daley Blind mogao bi biti još jedan od onih koji će se vratiti u Premiership nakon oživljavanja karijere ove sezone u Ajaxu, a argentinskog braniča Nicolasa Tagliafica Real navodno već vidi kao zamjenu za Marcela.

Sigurno će biti ponuda i za mladog Brazilca Davida Neresa, kao i za kamerunskog 22-godišnjeg golmana Onanu te njegovog vršnjaka u veznoj liniji, Donnyja van der Beeka, a u tu generaciju spada i drugi Marokanac Noussair Mazraoui koji je tijekom jeseni u sudačkoj nadoknadi potopio Benficu i privukao pažnju nogometnog tržišta na sebe.

Ajax bi od šampionske momčadi koja je pokorila Madrid mogao sa sigurnošću računati tek na ostanaka veterana Schönea i Huntelaara, a tko će uz njih igrati, veliko je pitanje. No, ovaj povijesni uspjeh klubu iz Amsterdama nitko ne može ukrasti...