stigao iz Barcelone

Svi su ostali u šoku kad je Robert Lewandowski ušao u svlačionicu Bayerna; ovo nitko nije očekivao...

03.08.2022 u 09:54

Bionic
Reading

Rastanak Bayerna i Roberta Lewandowskog (33) nije prošao u prijateljskom ozračju, ali napokon je jasno da su svi nesporazumi riješeni. Sjajni je poljski napadač potpisao za Barcelonu, ali je iznenada stigao u München i upao u svlačionicu Bayerna

Istina, Robert Lewandowski (33) je nakon transfera u Barcelonu najavio kako će se vratiti u München po povratku iz SAD-a kako bi se oprostio od ljudi s kojima je surađivao u proteklih osam godina. No, neki baš i nisu vjerovali u takav rasplet jer su se Lewa i Bayern rastali u ne baš prijateljskom ozračju.

Kako god bilo, Lewa se iznenada ukazao u Münchenu te odlučio iznenaditi dojučerašnje suigrače i čelnike Bayerna.

Prvo je Lewandowski odradio ona težio dio posla, sastanke s klupskim čelnicima Hasanom Salihamidžićem i Oliverom Khanom s kojima je posljednjih tjedana najžešće ratovao.

Lewandowski je na kraju ipak odlučio zakopati 'ratne sjekire' iako je palo dosta teških riječi s obje strane, ali nakon svega su se Lewa i Salihamidžić susreli te su svi nesporazumi riješeni. Navodno je postignut dogovor da u budućnosti neće govoriti loše jedan o drugom...

'Robert je došao u moju kancelariju. Razgovarali smo petnaestak minuta i riješili smo sve nesporazume. Učinio je velike stvari za Bayern i to treba da se pamti. I on zna da dosta toga duguje Bayernu. Želimo mu sve najbolje u novom izazovu', rekao je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić, a izvršni direktor Oliver Kahn bio je oduševljen činjenicom da je Lewandowski došao do njega kako bi se pozdravio:

'Lijepo je što je Robert došao do mog ureda. Pričali smo o svemu, rastali smo se na lijep način i ostat ćemo u kontaktu u budućnosti. Ovo je bio poseban odnos između Roberta i Bayerna, veoma uspješna priča. Želimo mu se najbolje u Barceloni', rekao je Kahn.

A onda je slijedilo najveće iznenađenje. Lewa se spustio do klupskih svlačionica u kojima je boravio proteklih osam godina. Iskusni je Poljak emotivno podnio rastanak od svojih nekadašnjih suigrača. Jasno je da mu nije svejedno što odlazi nakon osam godina života u Münchenu i svih uspjeha koje je postigao u dresu Bayerna.

I nije Lewandowski na oproštaj došao praznih ruku. Svi u klubu od njega su dobili po šampanjac 'Armand de Brignac' koji čija boca stoji oko 300 eura, a uz to su svi dobili zajedničke fotografije koje su nastale u proteklih osam godina s posebnom posvetom za svakog suigrača.

'Bilo je tužno. Uvijek ću biti zahvalan na svemu što sam osvojio i doživio ovdje. Zahvalio sam svima na svemu što su učinili za mene. Ovo je bio vrlo emotivan i težak oproštaj', rekao je Lewandowski i dodao:

'Navijači su mi uvijek bili veoma bitni. Hvala im na podršci i svemu što smo skupa prošli. Bayernovi navijači zauvijek će ostati u mom srcu. Nikad ih neću zaboraviti', zaključio je Lewandowski koji je u dresu Bayerna odigrao 375 utakmica, zabio 344 gola te osvojio apsolutno sve trofeje s Bavarcima.