Barišić je hit

Svi ludi za Hrvatom kojeg se Dinamo odrekao; europski velikani spremni su ga odmah platiti puno više nego vrijedi. Evo zašto

31.12.2019 u 11:21

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Borna Barišić od odlaska iz Osijeka u škotski klub Glasgow Rangers postao je jedan od igrača za kojeg su interes pokazali neki europski velikani. Nakon što je postao standardan u reprezentaciji i jedan od boljih lijevih bekova na Otoku vrijednost mu je rapidno porasla

Tako se nakon sjajnih igara u dresu Glasgow Rangersa – gdje je stigao u ljeto 2018. godine – te ubrzo i kao standardan igrač hrvatske reprezentacije (12 nastupa), u britanskim medijima pojavila informacija kako je za 27-godišnjeg Bornu Barišića interes pokazala talijanska Roma. Tu vijest potvrdio je i Barišićev menadžer Ives Čakarun

'Da, u ovom trenutku riječ je samo o interesu', kazao je Čakarun za RomaPress.

Doznaje se kako je interes pokazao i veliki AC Milan u kojem jednu od čelnih funkcija obavlja legendarni hrvatski nogometaš Zvonimir Boban. Nema sumnje kako je i Maldini, koji je igrao na Barišićevoj poziciji, shvatio 'kakav je to kapitalac za malen novac.'

Ono što lijevonogog Barišića čini posebnim jest podatak kako je na 27 utakmica ove sezone zabio dva gola, ali uz to upisao čak 13 asistencija po čemu je europski rekorder među braničima.

Za igrača koji je 2015. stigao iz Osijeka u zagrebački Dinamo, s kojim je tada potpisao 5-godišnji ugovor, čini se kako je napravio iskorak koji je malo tko očekivao. Dinamo ga se vrlo brzo odrekao, a nakon epizode u Lokomotivi odlučio se vratiti u svoj Osijek. I to se pokazalo kao pun pogodak jer u ljeto 2018. u transferu teškom 2,5 milijuna eura odlazi u veliki škotski klub Glasgow Rangers. Svega godinu i pol dana kasnije postao je jako tražena roba i igrač na kojem bi škotski klub mogao jako dobro zaraditi. I postao je igrač bez kojeg hrvatski izbornik Zlatko Dalić ne može zamisliti prvih 11.

Da je Barišić postao tražena roba, te je zahvaljujući njemu i hrvatski nogometaš Nikola Katić postao miljenik navijača, govore i hvalospjevi BBC-a nakon pobjede u derbiju nad Celticom (2:1). u kultnom derbiju Old Firmu Barišić je namjestio oba gola uz dodatak da je upravo Katić zabio onaj pobjednički.

Očekivano, BBC je posebno nahvalio hrvatski tandem, ali i trenera Stevena Gerrarda koji očito 'ima nos za igrače.' Uostalom, ovo nije bio kakva pobjeda.

'Nije čudno što je Steven Gerrard onako oduševljeno slavio pobjedu u najvećem škotskom derbiju jer je tako srušio prokletstvo Celtica koje predugo prati Rangerse', piše BBC.

Nema sumnje kako Gerrardu neće biti drago ako ostane bez Barišića kojem vrijednost na Transfermarktu brzo raste (trenutačno 1,75 milijuna). Stoga je jasno kako ga u Romu ne bi pustili za manje od 5-6 milijuna eura. A ako Barišić ostane u klubu te ako podigne igra na još višu razinu, te uz to odigra jako dobro na Euru 2020., svima u klubu je jasno kako bi mu vrijednost mogla otići i preko 10 milijuna eura.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Franka Batelić, Dani Olmo, Zlatko Hasanbegović, Ivan Mrvoš…