POBJEDA KAO PORAZ

Švedski mediji: Bili smo na milimetar od čuda

24.08.2011 u 08:31

Bionic
Reading

Svi švedski mediji u svojim izvješćima s uzvratne utakmice posljednjeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka Malmö - Dinamo ističu da je domaća momčad odigrala mnogo bolju utakmicu nego u Zagrebu i ostala samo za korak kratka od neočekivanog plasmana u grupnu fazu najelitnijeg europskog klupskog nogometnog natjecanja

'Malmö milimetar od čuda', piše u naslovu list Aftonbladet. 'Veličanstveni vratar Ivan Kelava spasio Dinamo', navodi se u podnaslovu. List piše kako je Malmö igrao neusporedivo bolje nego u Zagrebu, ali u prvom poluvremenu svejedno nije uspio probiti Dinamovu obranu. No, nakon crvenog kartona Šimi Vrsaljku, švedski prvak postigao je dva gola i došao na korak od, činilo se, nenadoknadive prednosti iz prve utakmice. U zadnjih pet minuta utakmice Malmö je dao sve što je imao, ali nije uspio.

'Možemo biti ponosni', rekao je Pontus Jansson, strijelac drugog gola. 'Nismo uspjeli, ali sutra možemo biti ponosni', dodao je. 'Odigrali smo odličnu utakmicu. Igrači su bili impresivni', rekao je za taj list trener Rikard Norling.
'Blizu, tako blizu', naslov je izvještaja švedske novinske agencije TT, koju prenose Dagens Nyheter i Goeteborgs Posten.

'Vjerojatno je On odlučio tko će večeras proći dalje. Ovo je jedan od najgorih poraza koje sam doživio. Utakmica u Zagrebu odlučila je ukupnog pobjednika', rekao je Norling.

U izvještaju se navodi kako je Malmö dobio veliku prednost nakon crvenog kartona i počeo nizati prigodu za prigodom pred golom uzdrmanog Dinama.

'Gol je ipak došao prekasno. Došli smo jako blizu, a to stvar čini još težom. Bilo bi mi draže da smo izgubili 5:0', rekao je Pontus Janssen.

MFF neće u Ligu prvaka, piše list Svenska Dagbladet, ispao je nakon velike drame. List navodi da je Malmö igrao puno bolje nego u Zagrebu, stvarao prigode i imao bolji posjed lopte. Iako pobjednici, na kraju su igrači ipak napustili teren kao jako razočarani gubitnici.

'Jedan gol od sna', objavio je najveći list u Malmöeu 'Sydsvenskan'. Malmö FF je umalo nadoknadio ono što je na prvi pogled činilo nemogućim, dodaje list.

'Osjećam se jako depresivno. Posebno zbog četiri primljena gola u Zagrebu', rekao je za taj list Daniel Larsson.

List također navodi kako je unatoč dobroj i napadačkoj igri švedskog prvaka, tek crveni karton otvorio utakmicu. Sydsvenskan hvali i odlične domaće navijače zbog potpore svojim igračima tijekom cijele utakmice, koji su nakon nje ipak shrvani završili na travnjaku. Za utjehu, Malmöu slijedi natjecanje u Europskoj ligi u kojoj može dobiti momčadi poput Tottenhama, Seville, Fulhama ili Lazija, zaključuje list.

Prvi gol Malmöa

Drugi gol Malmöa