KONAČNO RJEŠENJE

Sve riješeno: Špaco preuzeo Hajduk

12.02.2010 u 18:20

Bionic
Reading

Nako nekoliko dana nervoze i potrage za trenerom, čelnici Hajduka sve su dogovorili sa Stankom Poklepovićem. Špaco je naslijedio Eduarda Reju i bit će mu to treći angažman u Hajduku

Stanko Poklepović imenovan je u petak novim trenerom splitskog Hajduka nakon sjednice Nadzornoga odbora kluba. Poklepović (72) će naslijediti Talijana Edoarda Reju koji je prije nekoliko dana prihvatio ponudu rimskoga Lazia. S Poklepovićem je dogovorena suradnja do lipnja i završetka prvenstva, s mogućnošću produljena ugovora.

To će biti treći Poklepovićev angažman u Hajduku kojeg je vodio 1984-1986 i 1991-1993. U bogatoj i dugoj trenerskoj karijeri Poklepović je imao angažmane u Splitu, Budućnosti, banjolučkom Borcu, ciparskom APOEL-u, iranskim Persepolisom, celjskim Publikomom, osijekom, Ferencvarošem, te iranskim klubovima Sepahanom i Damash Gilanu, što mu je bio i zadnji posao.

'Nakon iscrpnih razgovora, uzimajući u obzir da na hrvatskoj nogometnoj scebni nema puno trenera koji mogu voditi Hajduk, odabrali smo gospodina Poklepovića koji svojim znanjem i iskustvom može nastaviti ono što je započeo Edoardo Reja', kazao je Petroslav Sapunar

'Zaljubljen sam u dvije stvari, svoju suprugu i djecu, te nogomet i smatram da mogu kvalitetno nastaviti započeti posao, odvesti Hajduka do osvajanja kupa, poboljšavanja pozivcije na ljestvici, te atraktivnije i dopadljivije igre', kazao je napredstavljanju Špaco i objavio da će mu asistenti biti Joško Španjić, Tonći Gabrić i Duje Poljak: 'Joško Španjić mi je bio igrač i suradnik u omladinskom pogonu i uvijek smo imali odličnu komunikaciju, a što se tiče Tudora, njemu će čelnici kluba pronaći neko novo mjesto'.

Na kraju, bilo je zanimljivo vidjeti i Slavena Bilića u prostorijama kluba. Joško Svaguša, predsjednik uprave Hajduka odmah je negirao bila kakvu vezu s izbornikom reprezentacije i eventualnim angažmanom u Hajduku: 'O Biliću kao treneru danas nismo razgovarali i njegov dolazak nema veze s Nadzornim odborom'.