VN TURSKE

Sve po starom: Vettel starta prvi, Webber drugi

07.05.2011 u 15:48

Bionic
Reading

Na VN Turske iz prvog reda startat će Red Bullov dvojac Vettel i Webber, a treći kreće Rosberg (Mercedes).Stanka je trajala tri tjedna, oktanski cirkus stigao je na turneju po Europi, prva je 'predstava' u Turskoj, daje se u nedjelju od 14.00 sati

Glavni akter, Sebastian Vettel, nastavio je dominaciju, bolid vozi kao po tračnicama, a jedino što se promijenilo je - njegova frizura. Plavokosi Nijemac se ošišao na kratko...

Dan ranije na treninzima stradao mu je automobil. Zapravo, on ga je 'zakucao' u zid. Staza je bila mokra, a zavoj osam u Turskoj izuzetno zahtjevan. Usporedbe radi, svi vozači iz tog zavoja izlaze s brzinom od 250-260 km/h, a Vettel s više od 280 km/h! Onda je posve jasno da mu drugi ne mogu ni priči.

'Dečki, oprostite što sam uništio jučer skroz automobil, morali ste ga morali popravljati cijelu noć, ali fantastično ste ga složili. Nije bilo nikakvih problema, ova staza je idealna, baš po mom ukusu', veli Vettel.

Red Bullov dvojac toliko je dominirao da nisu izlazili u finalni dio kvalifikacija, nedostižna vremena "nabili" su već ranije.

'Smiješno je da smo i ja i Mark Webber ostali u boksu, pustili druge da se bore, čudan osjećaj. Ali, postavili smo sjajno vrijeme', dodaje Vettel, koji je imao četiri desetinke bolje vrijeme od Webbera. Mark Webber vječno gleda mladom Vettelu u leđa. Ista priča i u Turskoj.

'Bit će to duga i naporna utrka. U sjajnoj smo formi, krećemo iz prvog reda i sve je kako treba', nadovezao se Webber na pressici nakon utrke.

Iako je na trećem treningu imao drugo najbolje vrijeme, Michael Schumacher startat će s dalekog osmog mjesta.