POČELA NBA SEZONA

Sve oči uprte u Lakerse, Cavse i Boston

28.10.2009 u 10:32

Bionic
Reading

Započela je nova sezona u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. L.A. Lakersi, Boston, Cleveland i ove su sezone najveći konkurenti za naslov, no još je nekolicina momčadi koje mogu iznenaditi. Što se tiče hrvatske košarke, na NBA parketima će se loptati tek Roko Leni Ukić koji je došao u Milwaukee

Zapadna konferencija i ove će sezone biti vrlo zanimljiva. Svi pričaju o Lakersima koji su se pojačali Ronom Artestom te samo letimičan pogled na njihov popis igrača izgleda zastrašujuće. Uz bok njima ove će sezone biti i Denver Nuggetsi koji su dobili Billupsa, a mnogo će neprilika protivnicima stvarati i Portland TrailBlazersi koji imaju izuzetno mladu, ali nevjerojatno potentnu momčad. Oden se oporavio od silnih ozljeda koje su ga pratile i to će biti definitivno velik plus za momčad iz Portlanda.

I dok su Lakersi i dalje prvi favoriti, potiho su se u krug zanimljivih momčadi priključili i njihovi gradski rivali Clippersi, koji su zahvaljujući prvom picku drafta ojačani za Blakea Griffina.

Dallas i Phoenix u sezonu ulaze kao velike nepoznanice jer obje momčadi su puno mijenjale ovog ljeta. Steve Nash je jednu godinu stariji, no i dalje u njemu ima dovoljno 'dinamita', a dovedeni su i Clark te Frye, tako da sve to skupa čini solidnu momčad. Dallas Mavericksi su pak Nowitzkom i Kiddu doveli Mariona i Goodena i, ako ih budu zaobišle ozljede, sigurno će osigurati doigravanje.

Za kraj ne smijemo izostaviti San Antonio Spurse koji su i dalje opasni. Ako Duncan, Parker i Ginobili budu zdravi, mogu napraviti velike stvari.

U Istočnoj konferenciji je velika gužva: Cleveland predvođen LeBronom Jamesom i Shaquilleom O'Nealom, Boston s Piercom i Garnettom te Orlando s Howardom i novopridošlim Carterom glavni su konkurenti za vrh.

 

Boston je pojačao centarsku liniju i doveo Rasheeda Wallacea koji se tako priključio starosjediocima Garnettu, Perceu i Allenu. Prema svim analitičarima, Celtici su prvi favoriti Istoka.

Odmah iza njih su Cleveland Cavaliersi. LeBronu se pridružio Shaq, što je odlična vijest za tamošnje navijače, a James je dobio veliku pomoć pa će Cavsi biti još opasniji. Imaju veliku priliku otići do kraja, a sad je samo na njima hoće li to uspjeti iskoristiti.

Treći favorit koji dolazi s Istoka je Orlando Magic. Klub je izgubio Turkoglua, no dobio je Vincea Cartera. Prošle sezone imao je nevjerojatan rezultat, a ove - ako igrači budu zdravi - ima kvalitetu za najviše domete.

Roko Leni Ukić bit će ove sezone jedini hrvatski košarkaš u najjačoj ligi svijeta. Nakon epizode u Torontu, Ukić je otišao u Milwaukee. Koliku će imati minutažu, teško je reći, no sigurno neće biti u glavnoj ulozi.