MALO JE VREMENA

Sve lošije vijesti vezane uz Schumacherovu budućnost; izgledan je i najgori mogući scenarij

02.09.2022 u 13:34

Bionic
Reading

Mick Schumacher mogao bi ostati bez bolida za sezonu 2023. u Formuli 1, jer će izvisiti u Haasu, a slobodnih mjesta u drugim momčadima nema previše

Ferrari, Haas i Alfa Romeo povezani su tehnologijom koja se stvara u Maranellu, ali jasno je tko u cijeloj priči donosi konačne odluke. 'Propeti konjić' je gazda i nije nikakav tajna da je sudbina Micka Schumachera u rukama Ferrarija iako vozi za američku momčad Haas.

Prema zadnjim informacija odnos mladog Schumija i Ferrarija bit će okončan na kraju sezone. Situacija je prilično jasna, Charles Leclerc i Carlos Sainz su sigurni u crvenim bolidima, a kod partnerskih momčadi sudbina Schumachera isto ne kotira najbolje.

U Haasu je neupitan Kevin Magnussen, a prvi favorit za mjesto koje je trenutačno u rukama Micka je Antonio Giovinazzi. U Alfa Romeu i dalje će vjerovati Valtteriju Bottasu i Zhou Guanyu.

Tako ugovor Schumachera i Ferrarija neće biti produljen i za sina sedmerostrukog prvaka doći će kraj.

'Za nekoga poput mene koji ga poznaje od rođenja, nema sumnje da dobrodošlica Micku u Ferrari ima posebno emocionalno značenje, ali odabrali smo ga zbog njegovog talenta te ljudskih i profesionalnih kvaliteta koje su već istaknule njega unatoč njegovoj mladosti', govorio je šef momčadi Mattia Binotto kada je Mick došao u F1 uz pomoć Ferrarija, ali ljubav završava nakon dvije sezone.

  • +23
Formula 1, Velika nagrada Belgije, Spa Francorchamps, 28.8.2022. Izvor: Profimedia / Autor: JOHN THYS / AFP / Profimedia

Koje su opcije za mladog Schumija? Spominju se Alpine, Williams i AlphaTuari, ali i tu neki drugi vozači stoje mnogo bolje. Schumacheru ostaju utrke do kraja ove sezone kako bi se dokazao, jer u dosadašnjem dijelu prvenstva, bez obzira što je došao do prvih bodova u karijeri, ponajviše ga se pamti po teškim nesrećama u kojima je došlo i do velikih oštećenja bolida, a time i financijskog udara na Haas.