snježna kraljica 2020.

Sve je spremno za Snježnu kraljicu; start prve utrke skijašica na rasporedu je od 13 sati

04.01.2020 u 10:53

Bionic
Reading

Slovakinja Petra Vlhova krenut će prva u prvu vožnju ovogodišnjeg slaloma za Svjetski kup skijašica na zagrebačkom Sljemenu koja je na programu u subotu od 13 sati

Druga će sa starta krenuti Švicarka Michelle Gisin, a treća Austrijanka Katharina Liensberger.

Braniteljica naslova 'Snježne kraljice', četverostruka sljemenska pobjednica i najbolja skijašica današnjice Amerikanka Mikaela Shiffrin na izvlačenju je dobila startni broj sedam.

U subotu će nastupiti i dvije hrvatske skijašice Leona Popović i Ida Štimac.

Popović, koja je prije pet dana u Lienzu 26. mjestom stigla do svojih prvih slalomskih bodova u Svjetskom kupu, imat će startni broj 71.

'Na toj utrci iznenadila sam samu sebe i jako sam zadovoljna rezultatom, koji je potvrda mojem dugotrajnom radu. Tijekom vožnje nisam mogla procijeniti koliko dobro idem, ali u cilju sam shvatila da su to bile odlične vožnje. Prvi slalomski bodovi ove sezone su tu i nadam se da ću na Sljemenu ponoviti dobre vožnje. Imat ću visok startni broj, ali s obzirom na to da je staza kvalitetna vjerujem da ću napraviti odličan rezultat', naglasila je Popović, kojoj će ovo biti treći nastup na Snježnoj kraljici.

  • +5
Javno izvlačenje startnih brojeva za skijašice Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Ida Štimac će u svom drugom sljemenskom nastupu imati broj 73 od ukupno 74 prijavljene slalomašice.

'Vraćam se nakon procesa oporavka od ozljede prednjih križnih ligamenata i za mene je ovo važna utrka. Teško razdoblje je iza mene, ali osjećam se dobro i nakon dvije godine sam u odličnom stanju, što mi je najveći razlog za sreću. Radujem se sutrašnjoj utrci u kojoj očekujem da ću pokazati svoje najbolje skijanje, najbolje vožnje s treninga te da ću dobro odvoziti i biti zadovoljna. Staza je odlična, dobro je pripremljena što je važno za sve startne brojeve', izjavila je Štimac koja je ove sezone već nanizala nekoliko postolja na FIS utrkama.

Start druge vožnje planiran je za 16.15 sati, a organizatori na Sljemenu oba dana očekuju oko 20.000 gledatelja.