WINTER CLASSIC

Sve je spremno za hokejaški spektakl na Šalati

02.02.2012 u 12:50

Bionic
Reading

Mitsko zagrebačko klizalište na Šalati, mjesto gdje je prije 50. godina osnovan zagrebački KHL Medveščak, spremno je za još jedan ledeni spektakl na kojem će zagrebački 'medvjedi' ovog vikenda pod zvijezdama odigrati dvije utakmice u sklopu događaja Nescafe Šalata Winter Classic 2012.

Winter Classic 2012. vrhunac je sezone u kojoj zagrebački KHL Medveščak slavi 50. godišnjicu svoga postojanja, ali i odlična prilika za sve navijače zagrebačkih 'medvjeda' da se vrate u prošlost i dožive jedno nezaboravno iskustvo gledanja hokejskih utakmica na otvorenom, pod zvijezdama.

Do ledenog spektakla na Šalati ostalo je nešto manje više od 24 sata, a momčad će danas (četvrtak) odraditi svoj prvi trening na klizalištu koje je starijim generacijama ostalo u lijepom sjećanju i na kojem je KHL Medveščak ispisao bogate stranice svoje sportske povijesti.

'Nakon Doma sportova i Arene došao je red da za svoj omiljeni klub igram i na njegovom najdražem klizalištu. Bio sam jučer poslijepodne na Šalati i klizao nekoliko krugova, led je jako dobar, a otvoreno klizalište poseban doživljaj u dosadašnjem dijelu moje karijere. Vjerujem da će nam gledatelji i ovdje biti podrška i da ću u svom gradu doživjeti vrhunac svoje karijere igrajući na ovom klizalištu na kojem sam klizao kao klinac,' rekao je napadač Tom Zanoški i dodao:

'Zabijao sam golove u Domu sportova, u Areni, neka Šalata bude šećer na kraju i neka u ove dvije utakmice pokažemo da smo momčad spremna za najviše domete.'

U trećem po redu spektaklu Nescafe Šalata Winter Classic zagrebački Medvjedi će odigrati dvije utakmice - prvu protiv ljubljanske HDD TILIA Olimpije u petak 3. veljače (19:15h) i drugu protiv momčadi EC-KAC Klagenfurt u nedjelju 5. veljače (18:30h).

'A što da kažem, ovo je uistinu poseban doživljaj i jedva čekam da sve započne, da Šalata doživi svoj vrhunac kao i u prošlim vremenima. Uistinu je poseban osjećaj biti dio ovog spektakla, a ja se nadam da ću nastaviti sa svojim dobrim igrama i da ću baš na Šalati igrati svoj najbolji hokej!', rekao je branič zagrebačkih Medvjeda, Ivan Šijan koji je na utakmici u Salzburgu prije dva dana postigao i svoj prvi zgoditak u ligi EBEL!

Na ovosezonskom retro-sportskom spektaklu na Šalati u dvije utakmice zagrebačkih Medvjeda očekuje se 9200 gledatelja na tribinama i uz sam led, a obje utakmice emitirat će uživo u televizijskim prijenosima HTV, Sportklub i slovenski ŠPORT TV uz pomoć 9 televizijskih kamera. Zanimljivost je što će HTV cijeli TV prijenos prilagoditi ovoj retro-sportskoj priči te će događaj prenositi u stilu 60-ih godina tijekom čega će i sami voditelji i sportski komentatori biti originalno kostimirani! Utakmice će izravno prenositi i dvije radio postaje.

Za utakmice ovosezonskog Nescafe Šalata Winter Classica akreditirano je više od 20 hrvatskih medijskih kuća i 10-ak inozmenih medija.

S obzirom na najavljene zimske uvjete, zagrebački 'medvjedi', ali i organizatori spektakla na Šalati upozoravaju sve one koji su odlučili doći na utakmice da se dobro obuku. Za sve navijače pripremljeno je oko 200 litara kuhanog vina, 3000 kobasica i peciva za izradu popularnog Medveščakovog hot-doga, oko 1 tona svježeg tijesta za pripremu toplih lepinja te velike količine pive i toplog čaja.

Inače, čast da podbace pak na početku svake utakmice na Šalati i ovoga puta pripast će herojima zagrebačkih 'medvjeda'. Ove sezone pak će na Šalati podbaciti sportaši – mladi hokejaš Matija Miličić i mlada hokejašica Dijana Krušelj Posavec.