KLINSMANNOV JOKER

Sve bliže Copi: Prvi gol mladog Hrvata za SAD

29.05.2016 u 19:08

Bionic
Reading

Mladi veznjak hrvatskog porijekla Christian 'Mate' Pulisic postigao je gol Boliviji i tako učinio snažan korak naprijed prema svom prvom velikom nogometnom turniru karijere

Reprezentacija SAD-a se priprema za Copa Americu, tradicionalno južnoameričko natjecanje koje će baš oni ugostiti u posebno pripremljenom turniru kako bi se obilježila stogodišnjica Cope. Dolaze svi najbolji, a mladi veznjak Borussie Christian Pulisic mogao bi biti najmlađim adutom izbornika Klinsmanna.

SAD je dočekao Boliviju i svladao ih sa 4:0. Domaćini su i jedni od favorita natjecanja, a među ozbiljnim kandidatima za završnu selekciju je i Pulisic koji je nakon lijepe kombinacije na lijevoj strani (ušao u 63. minuti, zabio u 69.) pogodio svoj prvi gol za reprezentaciju.


Pulisicev djed je Hrvat, srednje ime mu je Mate, a ima i hrvatske papire koji mu olakšavaju status u Borussiji iz Dortmunda. Ove je sezone odigrao prvih 12 seniorskih utakmica (i tri u reprezentaciji) i dokazao da je jedan od uzbudljivij projekata za blisku budućnost. Ukoliko izbori put, pa i minutažu na Copi, bila bi to sezona iz snova za ihrača koji će tek iduće sezone postati punoljetan.