BILIĆEVO PROROČANSTVO

Svaki Hrvat zna da će Redknapp biti novi engleski izbornik

09.03.2012 u 18:00

Bionic
Reading

'Ako pitate ljude, Harry je taj. Ako pitate menadžere, Harry je taj. Čak i ako pitate prosječnog Hrvata, reći će vam da će Harry Redknapp sigurno biti novi izbornik engleske reprezentacije', rekao je Slaven Bilić

Engleskim je novinarima izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić u Poljskoj ishvalio svog nekadašnjeg trenera Harryja Redknappa otvoreno ga proglasivši novim izbornikom njihove nacionalne vrste.

'Ako pitate ljude, Harry je taj. Ako pitate menadžere, Harry je taj. Čak i ako pitate prosječnog Hrvata, reći će vam da će Harry Redknapp sigurno biti novi izbornik engleske reprezentacije', rekao je Bilić dodavši:

'Nisam čovjek koji se kocka i nije do mene da odlučujem, ali iskreno, ne vidim tko bi drugi to mogao raditi bolje. Čini mi se da on sam to hoće, a čini mi se i da u FA-u to znaju. Također mi se čini da potiho već rade na tome. Možda će stvar objaviti kad klupska sezona bude gotova, ali nekako osjećam da na tome već intenzivno rade. Harry je briljantan. Jedan je od rijetkih trenera koji su u stanju kontrolirati toliki broj velikih zvijezda na jednom mjestu. Jedna od najvećih kvaliteta modernih menadžera jest znati se nositi s igračkim egotripovima. Većina njih živi u okruženju koje ih odgaja da su bolji no što uistinu jesu. Svi misle da bi trebali igrati. Zato je izrazito težak zadatak timskog menadžmenta da ispuni zahtjeve i očekivanja što većeg broja igrača. Harry je dokazao da to može. Puno puta', kazao je Bilić i dodao:

'Ne samo da je sjajan menadžer, on je i izvrstan trener. Sjećam se iz vremena dok me je vodio u West Hamu. On je uvijek, neprestano na trening-igralištu. Nije tip koji samo sjedi u uredu. On radi sa svojim igračima. Čudesan je menadžer i sasvim sam siguran da će imati dovoljno vremena da posloži stvari uoči nastupa na Euru. Ionako poznaje sve igrače'.