UVERTIRA MESSIJU

Svaguša zove Petrića na Poljud

11.05.2010 u 18:58

Bionic
Reading

Hajdukov predsjednik Joško Svaguša otputovao je u Hamburg na finale Europske lige, no ne kako bi gledao ogled Atletica i Fulhama, razlozi su poslovne prirode

Svaguša želi osim Barcelone podariti Poljudu i svim navijačima Hajduka još jedan spektakl. Želi dovesti HSV, ekipu koja je ostala upamćena u srcima navijača Hajduka kao jedna od momčadi s kojima su na Poljudu odigrali povijesnu utakmicu.

Podsjetnik na slavni dvoboj

Prije točno 30 godina Hajduk je na Poljudu u uzvratnom ogledu četvrtfinala Kupa prvaka pobijedio HSV sa 3:2, no Nijemci su slavili u prvom dvoboju sa 1:0 i plasirali se u polufinale.

Bila je to spektakularna utakmica, odigrana pred preko 50 tisuća gledatelja, koja je imala nekoliko infarktnih obrata poput promašenog jedanaesterca današnjeg pomoćnog trenera Arsenala Bore Primorca, koji je pred kraj utakmice postigao treći gol i donio nadu Hajduku da će uspjeti postići još jedan i plasirati se u polufinale.

No nada nije predugo trajala, pa će tako HSV ostati upamćen kao jedan od klubova, uz St. Ettienne i Tottenham, koji je bijelima nanio jedan od najbolnijih europskih poraza.

Nije još poznato u kojoj fazi jubilarne sezone bi Nijemci trebali gostovati u Splitu.