NOVI POČETAK

Svaguša se vraća: U Mosoru najavljuje zvijezde Chelseaja

28.10.2011 u 20:09

Bionic
Reading

Premda ga u posljednje vrijeme nema u nogometu, bivši Hajdukov predsjednik Joško Svaguša ne miruje, želi nastaviti svoju karijeru u sportu. Kaže da u svojoj tvrtki radi samo pet-šest sati dnevno, da ima vremena, pa je već razgovarao o svome ulasku u drugoligaški Mosor iz Žrnovnice

Osnovni je plan napraviti od njega stabilnog prvoligaša, u susjedstvu Hajduka i Splita, a u tom naumu Svaguši bi mogao pomoći i Juan Mata Rodriguez, otac Chelseajeva igrača Juana Mate.

Naime, Svaguša i stariji Mata ostali su u dobrim odnosima još iz vremena kad su počeli pregovore o dolasku Barcelone na Hajdukov stoti rođendan. Tako je Svaguša jučer ugostio svog prijatelja iz Španjolske koji je objavio namjeru da svoje interese u traganju za mladim talentima proširi i na Hrvatsku.

U tu svrhu Juan Mata Rodriguez u okolici Splita, možda i u Žrnovnici, planira napraviti kamp za mlade igrače, a među prvim demonstratorima, najavio je, bili bi njegov sin Juan Mata i Fernando Torres!

Tko zna, možda Španjolac taj kamp napravi i u suradnji sa Chelseajem jer najavio je i takvu mogućnost.

A Svaguši će Juan Mata, kada splitski kralj slastica preuzme Mosor, pomoći tako što će mu poslati stručni kadar, možda i pokojeg talentiranog igrača.

Zajedno sa Svagušom i Matom bili su Ivica Livaja, bivši član Nadzornog odbora Hajduka te nekadašnji igrač 'bilih' Ivica Mornar i Damir Karaman, koji organiziraju turnir Četiri kafića. Možda im Mata pomogne i dovede neko veliko ime.