OBRAČUN KOD OK KORALA

Svaguša: Dosta je bilo šerifa Mamića!

23.03.2010 u 11:05

Bionic
Reading

Istup Zdravka Mamića u kojem je napade čelnika Hajduka na mlade igrače Lokomotive nazvao sotoniziranjem nije dugo ostao bez odgovora iz Splita. Paljba je uzvraćena iz svih oružja

Nije trebalo dugo čekati na reakciju čelnika Hajduka na jučerašnji Mamićev istup. Na novinarskoj konferenciji na Poljudu, nakon uobičajenog izlaganja trenera Stanka Poklepovića, pojavili su se Joško Svaguša, Ivica Šurjak i Ivica Kalinić.

Svaguša je odmah na početku rekao da čelnici Hajduka nisu željeli podgrijavati atmosferu uoči derbija ili provocirati suparnike, no nakon Mamićevog istupa koji je, kako kaže, podcjenjivački prema klubu bogate tradicije kao što je Hajduk, morali su se očitovati.

'Mi smo uvijek tražili greške kod sebe, no nećemo više dopuštati Mamićevo šerifovanje u HNS-u, reprezentaciji i sudačkoj organizaciji. Neka Mamić bude šerif u svom klubu, a nas neka ostavi na miru', poručio je Svaguša i dodao da je loše suđenje koje je Hajduk imao protiv Lokomotive, Rijeke, Međimurja, Karlovca, Intera... način na koji Mamić dobiva prvenstva i da tome već jednom treba stati na kraj.

Na predsjednikove riječi nadovezao se prvi čovjek struke Ivica Šurjak i rekao da je očito da Dinamo ne igra uvjerljivo i zbog toga Mamić pred derbi želi podići atmosferu i tenzije koje nikome ne trebaju. Novinarima je na konferenciji bila ponuđena mogućnost da pogledaju snimke nekoliko spornih detalja da bi se uvjerili u ono što tvrde čelnici Hajduka i u čemu im i 'Oko sokolovo' uglavnom daje za pravo.