EDUARDO NA EMIRATESU

Suze nisu viđene, no ne znači da ih nije bilo

20.10.2010 u 10:35

Bionic
Reading

Povratak Eduarda da Silve na Emirates bio je dirljiv. Hrvatski Brazilac u dresu Šahtara dobio je pljesak gotovo ravan onome kakav je zaslužila superzvijezda Cesc Fabregas; navijači Arsenala definitivno nisu zaboravili Duduov pošten odnos prema nogometu i ljubav prema Arsenalu

Transparenti dobrodošlice, dresovi s brojem devet i Eduardovim imenom, pa na kraju velik, zaista velik pljesak i zagrljaji bivših suigrača; tako je izgledao povratak Eduarda da Silve na 'svoj' Emirates. Dojučerašnja zvijezda Arsenala danas je nogometaš ukrajinskog Šahtara, no emocije su ostale. Podlegao im je i Arsene Wenger.

'Ako smo željeli da netko iz Šahtara zabije gol, to je bio Eduardo. On je jako dobar igrač. Nakon onakve ozljede koju je doživio nastavio je igrati i raditi i ja sam zadovoljan zbog toga. Sretni smo zbog njega', rekao je prvi čovjek Arsenalove momčadi nakon utakmice.

Lijepa Fabregasova gesta

Eduardo je uoči utakmice na Emiratesu poželio razmijeniti dres s Cescom Fabregasom, a španjolski genij odgovorio je lijepom gestom. Sačekao je Dudua u tunelu, dao mu svoj dres i pozvao ga u svlačionicu Arsenala. Jasno, Eduardo je prihvatio poziv.

Prvi izlazak na stadion, uoči početka utakmice, već je nagovijestio kraj. Pljesak je bio snažan, no daleko je to bilo od decibela proizvedenih pri ulasku Dudua u igru. Kakva ludnica; Fabregasa ispraćaju ovacijama, a pljesak prepunih tribina nastavlja se i pri ulasku Eduarda. 'Welcome home Eduardo', pisalo je na jednom transparentu, a kad je naš reprezentativac zabio počasni gol za svoju momčad, tribine su podigle dresove s njegovim brojem. Dudu nije slavio gol, ali tribine jesu. Nevjerojatan prizor.

Kraj utakmice također je bio emotivan. Nije bilo igrača Arsenala, barem ne od onih koji su dijelili svlačionicu s Eduardom, koji se nije došao još jednom pozdraviti s njim, zagrliti ga i razmijeniti pokoju riječ. Ostao je zadnji od svih suigrača iz Šahtara na travnjaku i dugo odzdravljao tribinama koje su mu pljeskale. Bila je to večer koju unatoč velikom porazu (1:5) hrvatski Brazilac nikad neće zaboraviti. Suze nisu viđene, no to ne znači da ih nije bilo...