PRIJATELJSKE UTAKMICE

Suze i golijada u Nizozemskoj; šutnja navijača BiH

25.03.2016 u 22:48

Bionic
Reading

U petak su europske reprezentacije nastavile s odigravanjem utakmica koje su ujedno i pripremni ogledi uoči EURA u Francuskoj

U dvoboju između Nizozemske i Francuske Amsterdam se oprostio od velikog Johana Cruyffa koji je u četvrtak preminuo u Barceloni okružen članovima obitelji, nakon teške borbe s rakom. Utakmica je prekinuta u 14. minuti kako bi gledatelji i igrači odali počast jednom od najboljih nogometaša, ali i trenera svih vremena.

Tijekom same utakmice Francuzi nisu imali previše razumijevanja. U zanimljivom susretu slavili su 3-2. Gosti su već nakon 13 minuta vodili 2-0. U 6. minuti je iz slobodnog udarca sjajno zabio Antoine Griezmann. Na 2-0 je u 13. minuti povisio Olivier Giroud iskoristivši zbunjenost nizozemske obrane.

U 47. minuti je domaćin smanjio pogotkom Luuka de Jonga. Napadač PSV Eindhovena je zabio pogodak rukom, no sudac Felix Zwayer to nije primjetio. U 60. minuti sjajnu priliku je imao francuski veznjak Dimitri Payet, no prva 'violina' West Hama je uzdrmala vratnicu. Četiri minute prije kraja Nizozemska je izjednačila golom Afellayja, no dvije minute kasnije 'Tricolori' su golom Matuidija stigli do novog vodstva i pobjede.


Irska je u Dublinu pobijedila Švicarsku 1-0, a pogodak odluke zabio je Ciaran Clark u trećoj minuti susreta.

Bosna i Hercegovina je na gostovanju pobijedila Luksemburg 3-0, a sva tri gola pala su u posljednjih 17 minuta. Mreže su mirovale sve do 73. minute, kada je Pjanić uposlio Matea Sušića. Debitant je lijepo ubacio, a loptu ispred Džeke u svoju mrežu smjestio Chanot. Samo dvije minute kasnije Đurić je zabio za 2-0. U sudačkoj nadoknadi Pjanić je iz slobodnjaka zabio za 3-0. Navijači BiH u znak poštovanja žrtvama terorističkog napada u Bruxellesu nisu navijali.

Slovačka i Latvija su u Trnavi odigrale bez golova, baš kao i Armenija i Bjelorusija.