ŽELE BOLJITAK KLUBU

Suzavac i palice za nezadovoljne navijače Stuttgarta

06.12.2009 u 12:15

Bionic
Reading

Nezadovoljstvo navijača Stuttgarta zbog loših rezultata momčadi ove sezone kulminiralo je nakon još jednog razočaravajućeg rezultata u subotu kada Stuttgart u 15. kolu Bundeslige nije na svom travnjaku uspio svladali Bochum. Bila je osma uzastopna prvenstvena utakmica u kojoj Stuttgart nije uspio pobijediti

Dvoboj je završio rezultatom 1:1 nakon kojega je Stuttgart ostao u zoni ispadanja, trenutačno je na 16. mjestu sa samo 12 bodova, a ljutiti navijači pokušali su nasilno prodrijeti u klupske prostorije. Kako bi ih spriječila, policija je morala primjeniti gumene palice i suzavac.

U neredima ozlijeđena su dvojica policajaca, a tri su osobe uhićene.

Navijači su svoje ogorčenje lošim igrama svojih ljubimaca ove sezone iskazali i prije početka dvoboja protiv Bochuma kada su prvo blokirali ulazak momčadskog autobusa u krug stadiona, a potom su i na početku utakmice okrenuli leđa travnjaku.

Stuttgart je prošle sezone osvojio treće mjesto u prvenstvu, te je izborio nastup u Ligi prvaka, ali mladi trener Markus Babbel (37) se ove jeseni našao u velikim problemima i njegov daljnji status je vrlo upitan. Prema medijskim izvještajima, Babbel je tijekom nedjeljnog prijepodneva održao dva sastanka s vodstvom kluba, a glasnogovornik kluba Oliver Schraft nije mogao potvrditi je li Babbel još uvijek trener.

Usprkos lošim rezultatima u Bundesligi, Stuttgart još uvijek ima izglede za plasman u osminu finala Lige prvaka, za osvajanje drugog mjesta u skupini G mora u posljednjem kolu u srijedu na svom stadionu svladati rumunjsku Unireu iz Urzicenija.