PARIŠKI SUD ZA POVIJEST

Sutra odluka na tužbu Ferrarija

19.05.2009 u 19:14

Bionic
Reading

Najava FIA-e kako će sve momčadi u Formuli od sljedeće godine morati trošiti točnu određenu svotu 'šuške', uzrokovalo je bijes kod najmoćnijih aktera oktanskog cirkusa. Predvodi ih talijanski Ferrari

Najmoćnija momčad u povijesti ovog natjecanja na pariškom visokom sudu podigla je tužbu kojom želi osporiti provođenje recesijskih mjera koje je najavila FIA-e, tijelo koje upravlja Formulom 1. Saslušanje je trajalo sat vremena i tročlana sudačka komisija sada važe argumente.

'S obzirom na to da je rok za prijavu za sljedeću sezonu 29. svibnja, mi nemamo vremena. Zato očekujemo žurnu odluku kako bismo imali vremena odlučiti o našim budućim koracima', izjavio je jedan od mnogobrojnih Ferrarijevih odvjetnika, podsjećajući tako među redovima na svoju najavu bojkota sljedeće sezone.

Istom mjerom zaprijetili su i momčadi Renaulta, Toyote i Red Bulla. Ova odluka bit će u svakom slučaju povijesna za Formulu 1, a trebala bi, kako prenosi Reuters, biti donesena sutra (srijeda) u 14 sati. Tada će se znati hoće li momčadi biti limitirane na troškove u iznosu od 40 milijuna funti i dati naznačiti tko će sve uopće nastupati u najprestižnijem trkaćem natjecanju svijeta.