LAKOĆA IGNORIRANJA

Šutnja u HNS-u o slučaju Zirdum nije ništa novo

28.09.2009 u 11:41

Bionic
Reading

Član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Šime Zirdum suočen je s teškim optužbama za napastovanje malodobne nogometašice. I dok se policija bavi tim slučajem, u sjedištu HNS-a glavni ljudi o tome šute kao zaliveni, a trebali bi dati svoj stav o cijeloj toj mučnoj priči. To je najmanje što se očekuje od njih

Nevjerojatno teške optužbe stigle su na račun člana Izvršnog odbora HNS-a Šime Zirduma. On je optužen za napastovanje mlade nogometašice hrvatske reprezentacije. Policija je objavila da je zaprimila prijavu te je Zirdum već bio na policiji i zadržan je u pritvoru, što i nije čudno s obzirom na teške optužbe koje ga terete. Kako to obično i biva, javili su se mnogi koji tvrde da je Zirdum već odavno poznat po svom nedoličnom ponašanju, no navodno nitko nije imao snage da mu se suprotstavi.

I dok policija sukladno svojim pravima i obvezama radi ono što treba, s druge strane, iz HNS-a, nema nikakve reakcije. Tek šturo tradicionalno dosadno objašnjenje glavnog tajnika Zorislava Srebrića u kojem je izrečeno jako puno rečenica, no nije rečeno praktički ništa. Niti da se HNS ograđuje od takvih postupaka, jer, budimo realni, te optužbe nisu bezazlene, niti su branili svog čovjeka, koji nije marginalac u Savezu.

Dok se Srebrić barem nesuvislo oglasio u medijima, i to nakon što su ga svi mediji vjerojatno svake sekunde pokušavali dobiti na telefon ili pred kameru, dotle od prvog čovjeka HNS-a Vlatka Markovića nema ni 'a' ni 'b'. Očito on misli da su to stvari koje njega ne tangiraju i koje bi trebale biti u domeni tko zna koga. Kao da Zirdum nije član Izvršnog odbora HNS-a.

Tako je oduvijek. Nije ovo sa Zirdumom prvi put da je neki visoki dužnosnik HNS-a završio iza rešetaka, no Marković nijednom nije istupio jasno i glasno sa svojim stavom. Ok, za razliku od Zirduma koji se odao niskim strastima, Novalić i Zec su imali problema zbog poslovanja. A nemojmo zaboraviti da postoji niska onih koji su bili suočeni s optužbama, ali su oslobođeni (Herjavec, Herak itd).

Lako je pred medije izaći kada je sve u redu i tada prosipati fine bombone pred narod, ali treba biti jak kada nastanu problemi. Istupiti i iznijeti svoj stav, ma kakav on bio. Zato je ova šutnja još jedan velik poraz HNS-a. Nikakvi zarađeni papirnati milijuni tko zna koje konvertibilne valute ne mogu obrisati tu činjenicu.