KOME OVO TREBA?

Sutkinja i supervizor za vrijeme meča u Roland Garrosu ignorirali zahtjeve igrača te riskirali njihovo zdravlje

07.10.2020 u 10:58

Bionic
Reading

Argentinac Diego Schwartzman prvi je polufinalist turnira tenisača u Roland Garrosu, on je nakon više od pet sati igre u četvrtfinalu svladao Austrijanca Dominica Thiema sa 7:6 (1), 5:7, 6:7 (6), 7:6 (5), 6:2, a obojica su tijekom meča ušla u raspravu sa sutkinjom

Roland Garros se igra u nikad kasnijem terminu, tenisači i tenisačice su suočeni s hladnoćom, vlagom, skliskim terenima, a uoči meča Schwartzmana i Thiema organizatori su donijeli kontroverznu odluku te nisu zatvorili krov iznad terena Philippe Chartier.

To se obojici nije svidjelo, a kulminacija njihovog zadovoljstva stigla je u drugom setu kada se Argentinac obratio sutkinji zbog kišice koja ih je ometala te je isto tako mogla dovesti do pada i ozljede.

'Kako znaš može li se igrati ili ne? Ti ovdje sjediš, a mi igramo', upitao je Schwartzman, a Thiem je dodao: 'Mislim da je ovo opasno.'

Sutkinja se nakon rasprave spustila na teren, provjeravala obje strane i nakon njezinog 'istraživanja', uz blagoslov supervizora, meč se dalje nastavio.

Inače, za 28-godišnjeg Schwartzmana ovo je najveći uspjeh zu karijeri, dosada je tri puta igrao u četvrtfinalima 'grand slam' turnira te je gubio od Španjolaca, dva puta ga je zaustavio Rafael Nadal (Roland Garros 2018, US Open 2019), a jednom Pablo Carreno (US Open 2017).

Thiemu, koji je prije manje od mjesec dana u New Yorku osvojio US Open svoj prvi 'grand slam' naslov, ovo je najranije ispadanje u Roland Garrosu još od 2015. godine, 2016. i 2017. je stizao do polufinala, a 2018. i 2019. do finala u kojima ga je nadigrao Nadal.