mediji 'vrište'

Susjedstvo na nogama, jer nakon Bosanca u jedan od najvećih svjetskih klubova opet dolazi Bosanac

18.09.2020 u 08:55

Bionic
Reading

Ovog petka svi talijanski mediji prenose vijest kako bosansko-hercegovački napadač Edin Džeko dolazi u Torino na potpis s Juventusom. Naravno, i u susjednoj BiH ta je vijest dočekana s velikim veseljem i ponosom

Na naslovnici Tuttosporta u prvom je planu je kapetan Bosne i Hercegovine, a u montaži su se pobrinuli i da ga obuku u dres Juventusa, s porukom: 'Dolazi Džeko'.

'Milik je rekao 'Da' Romi i omogućio transfer 'bosanskom bombarderu da pređe u Juventus. Liječnički pregledi trebali bi biti između nedjelje i ponedjeljka', piše Tuttosport.

Na naslovnici La Gazzette dello Sport u prvom planu su Luis Suarez i Edin Džeko.

'Suarez Talijan, Džeko Juventino', piše na naslovnici najpoznatijeg sportskog lista u Italiji.

La Gazzetta dello Sport ističe kako bi Džeko mogao debitirati u dresu Juventusa već u nedjelju, ali ipak su mali izgledi da se to dogodi.

34-godišnji bh-napadač pet je sezona nosio dres Rome, za koju je odigrao 222 utakmice te zabio 106 golova uz 50 asistencija. Posljednji ali jako važan gol, zabio je u dresu reprezentacije baš Talijanima, kada je utakmica Lige nacija u Firenci završila 1:1.

Dakle, nakon Bosanca Miralema Pjanića, koji je ovog ljeta iz Juventusa preselio u Barcelonu, u Torinu će zaigrati novi Bosanac.

Naravno, Juventusovi navijači su također silno uzbuđeni, jer donedavni napadač Barcelone i urugvajske reprezentacije Luis Suarez, koji se trenutno nalazi u Perugii, položio je ispit iz talijanskog jezika, pismeni i usmeni B1 razinu, te je ispunio uvjete za stjecanje dvojnog državljanstva.