pripreme u turskoj

Susjedi u Turskoj po istom receptu: Uvjerljive pobjede Dinama i Hajduka

27.01.2018 u 20:14

Bionic
Reading

Hrvatski prvoligaši pripremaju se za proljetni dio sezone. Dinamo i Hajduk treniraju u turskom Beleku, a u subotu su ibje momčadi igrale i prijateljske utakmice. 'Modri' su svladali danski Sonderjyske 3:0, a 'bili' slovački Trenčin 4:2

Igrači Dinama nastavili su s dobrim rezultatima u pripremnom periodu. U četvrtoj po redu prijateljskoj utakmici u Beleku stigli su do zaslužene 3:0 pobjede protiv danske momčadi Sonderjyske.

Strijelci pogodaka u drugom poluvremenu bili su Hodžić, Soudani i Olmo.

Kako prenosi službena stranica kluba, Dinamov trener Cvitanović za početnih je 11 protiv Danaca odabrao sljedeći sastav: Zagorac na golu, stoperski par Lešković - Perić, a na bokovima Rrahmani i Lecjaks. Ispred su igrali Doumbia i Muhar, a prema naprijed Marin, Đurasek i Fiolić. Špica je bio Hodžić.

Imale su obje ekipe par dobrih situacija u prvom poluvremenu, iako pogotke nismo vidjeli. Već u desetoj minuti susreta Marin je precizno gurnuo na desno za Doumbiju koji je s ruba šesnaesterca pucao u bliži kut, ali vratar Sonderjyskea bio je na mjestu. Nešto kasnije dobra prilika za dansku ekipu. Uhre je silovito odapeo, a Zagorac sjajnom reakciji skinuo loptu s gol linije, a Lecjaks očistio opasnost. Minutu kasnije novi napad razigrane protivničke ekipe. Ponovno je iskosa pucao Uhre i preko Zagorca pogodio drugu vratnicu, a lopta se srećom odbila izvan gola.

  • +18
Dinamo - Hajduk, 29. kolo MAXtv Prve lige Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

U nastavak susreta krenuli su Modri u istom sastavu. U 47. minuti susreta Lecjaks je lijevo gurnuo na liniju kaznenog prostora do Fiolića koji je loptu poslao u vratara Fernandesa.

Napokon u 53. minuti susreta pogodak za Dinamo. Lijepa asistencija Fiolića koji je na nekih 30 metara u duelu preuzeo loptu čuvaru, sjurio se sam prema kaznenom prostoru i s lijeve strane fino gurnuo na pet metara za Hodžića koji je bez problema iz blizine pospremio loptu u mrežu za 1:0.

Mijenjao je trener Cvitanović sastav nakon sat vremena igre pa je tako sastav Dinama izgledao ovako: na  gol je došao mladi Horkaš, bokove su držali Stojanović i Lecjaks, stoperski par Rrahmani i Perić, a ispred njih Ademi i Moro. Prema naprijed igrali su Soudani, Ćorić i Olmo, a mjesto špice preuzeo je Gavranović.

U 66. minuti susreta odlučio se Ademi na direktni udarac s nekih 25 metara, ali njegov prizemni pokušaj bio je lagan posao za protivničkog vratara. Par minuta kasnije odlična reakcija Horkaša. Prvo je obranio udarac igrača Sonderjyskea, zatim poslao loptu u brzu kontru, Gavranović je stigao na loptu i krenuo na istrčalog vratara Fernandes. U duelu se lopta odbija do Ćorića koji ju gura na nekih 6-7 metara, a Soudani natrčava i posprema ju u lijevi kut za 2:0. Sjajna akcija za zasluženu prednost od dva pogotka.

U 75. minuti nova dobra kombinacija pred golom danske ekipe. Fiolić je u kaznenom prostoru ostavio loptu jako iskosa na lijevoj strani za Ćorića koji puca na prvu vratnicu, ali tamo lopta zapinje u gužvi. U 81. minuti susreta na konačnih je 3:0 postavio Olmo.

Lecjaks je gurnuo s lijeve strane do Olma koji se na liniji šesnaesterca riješio dvojice čuvara, drugog spretno preskočio i sigurno s nekih 10 metara poslao loptu preko vratara pod prečku za 3:0.

Dinamo je tako stigao do nove zaslužene pobjede, a pred Modrima je još samo jedan pripremni ogled. Utakmica s makedonskom ekipom Škendija na rasporedu je u utorak, 30. siječnja, s početkom u 15 sati po hrvatskom vremenu.

Hajduk - Trenčin 4:2

Nogometaši Hajduka slavili su i u posljednjem prijateljskom ogledu na pripremama u turskom Beleku. Jednakim rezultatom kao i prošle godine na zimskim pripremama (4:2) pobijedili su Bijeli danas slovačku momčad Trenčin i sa stopostotnim se učinkom u prijateljskim susretima (tri od tri) vraćaju u Split. Visoku razinu prikazali su igrači Željka Kopića u današnjem susretu. Brza tranzicija, visoki pritisak u posljednjoj trećini terena te sinkronizacija linija je ono što se, među ostalim, vidjelo danas na igralištu Titanic Deluxe u Beleku. 

'Generalno smo odigrali smo dobru utakmicu u kojoj smo postigli četiri gola. Vidljivo je prisutan mentalni i fizički umor, bili smo malo sporiji u reakcijama. Ali kada uzmem sve utakmice i treninge, zadovoljan sam s momcima. Svjestan sam da je bilo dosta teških treninga i zahtjevnih susreta, ali sve u svemu zadovoljan sam', rekao je trener Kopić poslije susreta, a prenosi Hajdukova službena klupska stranica.

Prostora za napredak ima, svjestan je strateg Bijelih cjelokupne situacije imajući u vidu sve ono što momčad pruža u dosadašnjem pripremnom periodu.

'Vidjelo se dosta u ova tri dvoboja. Tendencija će biti da igramo prema naprijed, da napravimo sve da mi budemo ti koji diktiramo igru. Vidim da ima dobrih stvari, ali svjestan sam da ima još puno posla', zaključio je Hajdukov trener.