POGLED IZBORNIKA BIH

Sušić: Hrvatska se ne treba plašiti Turaka

09.11.2011 u 10:10

Bionic
Reading

Izbornik Bosne i Hercegovine Safet Sušić pet je godina trenirao u Turskoj i dobro zna što hrvatsku reprezentaciju tamo očekuje

Safet Sušić (56) je prije dolaska na kormilo BiH trenirao Konyaspor, Ankaraguçu, Rizespor i Ankaraspor, a prije, od 1996. do 1998., trenirao je Istanbulspor. Osvrnuo se na susret Hrvatska - Turska.

'Obje reprezentacije imaju podjednake šanse u dodatnim kvalifikacijama. Vidim da se Lovren ozlijedio, pa Bilić, kao i ja, ima problema sa zadnjom linijom, ali Hrvatska ne treba strahovati od Turske,' govorio je Sušić i dodao:

'Nije to reprezentacija kakva je bila prije nekoliko godina. Danas više nema tako kvalitetne igrače. Doduše, nema ni Hrvatska, ali kaže se kako je uvijek prednost igranje uzvrata na svom terenu i to je šansa za Hrvatsku.'

I BiH se mogla u kvalifikacijama susresti s Hrvatskom.

'To smo svi željeli izbjeći, jer bi uz te dvoboje vjerojatno bilo i nesportskih tenzija,' kazao je Sušić.

A kada ih već kuglice nisu spojile u dodatnim kvalifikacijama, možda ih spoje 2. prosinca u Kijevu. Za tu mogućnost Hrvatska bi trebala izbaciti Tursku, a BiH Portugal, što nije uspjela prije dvije godine.

'Sada smo iskusniji. Odluka će pasti na uzvratu u Lisabonu. Ne vjerujem da bi se u petak u Zenici mogao dogoditi rezultat koji bi od uzvrata napravio formalnost,' kazao je izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine.