VODI IH DVIJE GODINE

Šušak drugi put na čelu mlade reprezentacije

01.02.2011 u 15:37

Bionic
Reading

Hrvatski trener Ivo Šušak (63) bit će sljedeće dvije godine izbornik mlade nogometne reprezentacije, objavljeno je danas na konferenciji za novinare

'Poziv za ovu funkciju potvrđuje da su ljudi u HNS-u bili zadovoljni mojim radom u prvom mandatu. Čast mi je biti na čelu najboljih mladih nogometaša Hrvatske i uvjeren sam da ću ispuniti očekivanja igrača, čelnika Saveza i navijača', kazao je Šušak, koji će debitirati u prijateljskom susretu protiv Slovenije 9. veljače u Kopru.

Najvažnija zadaća novog izbornika mlade reprezentacije bit će kvalifikacije za EP 2013. u Izraelu, a Hrvatska će svoje protivnike u kvalifikacijama doznati na ždrijebu koji će biti održan u četvrtak, 3. veljače.

Šušak je na mjestu izbornika mlade reprezentacije naslijedio Dražena Ladića, kojeg je zbog optužbi za krivotvorenje police auto-osiguranja Izvršni odbor HNS-a smijenio prije šest dana.

Ovo je drugi mandat Šuška na klupi mlade nacionalne selekcije, jer je tu dužnost uspješno obnašao od 1997. do 2000. godine, kada se naša U-21 reprezentacija dva puta kvalficirala na završna natjecanja. Tada je svom nasljedniku Slavenu Biliću ostavio dobro selekcioniranu skupinu talentiranih nogometaša od kojih je većina igrala za seniorsku reprezentaciju.

Ivo Šušak trenersku je karijeru započeo u NK Zagrebu, a trenirao je i Izolu, Osijek te Dinamo iz Tibilisija, nakon kojeg je preuzeo i nacionalnu vrstu Gruzije.

Posljednji trenerski angažman Šušak je imao u NK Zagrebu s kojim je na početku ove nogometne sezone imao pet pobjeda iz sedam utakmica, ali je zbog razmimoilaženja s predsjednikom Draženom Medićem morao napustiti klupu 'pjesnika'.