NBA LIGA

Sunsi opet u zadnjoj sekundi do pobjede

01.03.2011 u 10:16

Bionic
Reading

U najzanimljivijem susretu večeri u NBA ligi Phoenix Sunsi su na gostovanju nakon produžetaka pobijedili New Jersey Netse 104:103. Pobjednički koš za Sunse zabio je Channing Frye koji je 6.6 sekundi prije kraja utakmice preko ruke Krisa Humphriesa pogodio tricu. U preostalom vremenu Netsi nisu uspjeli postići koš

Ovo je druga uzastopna utakmica Phoenixa koja je odlučena košem u posljednjim sekundama i ponovo je čovjek odluke bio Frye. U nedjelju je na gotovo identičan način srušio Indiana Pacerse.

'Odmah sam znao da će ući. Bio je to perfektan šut,' kazao je Frye, te dodao: 'Nismo se smjeli naći u ovoj situaciji. Ovu utakmicu smo trebalo razriješiti daleko ranije.'

Gosti su minutu i pol prije kraja susreta imali sedam koševa viška (92:85), a imali su i zadnji napad deset sekundi prije kraja regularnog dijela no izgubili su loptu.

'Trebali smo i taj napad ići preko Fryea. Očito se specijalizirao za koševe u zadnjim sekundama,' dodao je Marcin Gortat sa 17 koševa prvi strijelac Sunsa. Hakim Warrick je dodao 16, Robin Lopez 14, a 'junak' Frye 7 koševa. U domaćim redovima najbolji je bio Brook Lopez sa 28 koševa, dok je novo pojačanje Netsa pristiglo iz Utaha Deron Williams zabilo 13 koševa uz čak 18 asistencija i 5 skokova.

Aktualni doprvak Boston na gostovanju je pobijedio Utah 107:102 i zadržao vodeću poziciju u Istočnoj konferenciji. Svih pet igrača iz prve petorke Celticsa ubacili je više od 10 koševa, najviše Ray Allen 25 koševa, Paul Pierce je dodao 21 koš i 7 skokova, a Rajon Rondo 18 koševa i 11 asistencija. U domaćim redovima najefikasniji su bili Al Jefferson sa 28 koševa, Devin Harris sa 19 i Andrej Kirilenko sa 18 koševa.