JAKO GLUP POTEZ

Suludi Vettel šokirao i naljutio rivale: Na startu je izazvao kaos!

02.10.2016 u 16:31

  • +7

Formula 1, Velika nagrada Malezije

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Edgar Su

Bionic
Reading

Sebastian Vettel upropastio je vlastitu utrku na Velikoj nagradi Malezije, a također i navukao bijes Nice Rosberga i Maxa Verstappena već u prvom zavoju...

Možda je prošle sezone triput pobijedio za Ferrari, no četverostruki F1 prvak proživljava jednu od svojih najgorih sezona. Sebastian Vettel ostvaruje u 2016. godini razočaravajuće rezultate, a nerijetko upropaštava vlastitu utrku već u prvom krugu te ponekad za sobom ostavlja i kolateralne žrtve, poput Kimija u Belgiji.

Nešto takvo dogodilo se i ove nedjelje na Velikoj nagradi Malezije, s obzirom da je Vettel vrlo optimistično krenuo u napad u prvom zavoju i pritom pokupio Nicu Rosberga te slomio svoj prednji ovjes na lijevom kotaču.

'Mogu mu se samo ispričati jer ništa nije mogao učiniti. To je zadnje što sam htio. No, zaista mi nije bio cilj slomiti prednji ovjes u prvom zavoju,' pravdao se Sebastian Vettel nakon utrke kojeg je Max Verstappen prozvao 'luđakom i idiotom', a Nijemac mu je odgovorio:

'On je kočio jednako kasno kao i ja. To znači da su u prvom zavoju bila dva idiota.'

Vettel je naknadno kažnjen i startat će s tri pozicije unazad na utrci u Japani.

Rosberg koji je nakon sudara završio na posljednjem mjestu uspio se probiti do treće pozicije, a odustajanjem Hamiltona još je i povećao prednost u ukupnom poretku.

'Izbio me četverostruki F1 prvak koji je potpuno izgubio kontrolu. Mislio sam da sam gotov nakon jednog zavoja. Nisam vjerovao da je moguće stići do postolja,' zaključio je Nico čiji se očajan vikend pretvorio u vrlo dobar i s 23 boda prednosti sada iščekuje utrku u Suzuki sljedeći vikend...