red bullova noćna mora

Suludi sudar koji je Formulu 1 digao na noge: Tko je zapravo krivac?

29.04.2018 u 17:33

Bionic
Reading

Daniel Ricciardo i Max Verstappen upropastili su nastup Red Bulla na utrci u Azerbajdžanu međusobnim sudarom koji je podijelio stručnjake i ljubitelje Formule 1. Tko je krivac za ovaj incident?

Nakon impresivne pobjede u Šangaju Red Bull je dotaknuo dno ove nedjelje na uličnoj utrci u Bakuu. Opet se u središtu kontroverze našao Max Verstappen koji ne prestaje sudjelovati u incidentima ove sezone, a ovaj se put sudario s timskim kolegom Danielom Ricciardom.

  • +19
Formula 1, VN Azerbajđana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dogodilo se to desetak krugova prije kraja utrke, kada je Australac napao mladog Maxa na startno-ciljnoj ravnini i zabio se u njegov stražnji dio bolida.

Mišljenja stručnjaka, kao i ljubitelja Formule 1 podijeljena su nakon ovog incidenta. Neki misle da je Ricciardo bio previše agresivan i nije pazio, drugi tvrde da je Verstappen izveo obrambeni manevar koji je upropastio obojici utrku.

Ravnatelj Christian Horner odbio je komentirati sudar nakon same utrke, no Helmut Marko po običaju je bio bez dlake na jeziku.

'Mi ih pustimo da se utrkuju i pogledajte što oni naprave. Nevjerojatno!', izjavio je Mateschitzev savjetnik unutar ekipe i bivši F1 vozač pa zaključio:

'Obojica su krivi. To je bio trkaći incident. Mi nemamo prvog i drugog vozača, puštamo ih da se utrkuju, ali očekujemo odgovornost na stazi.'

Ricciardo i Verstappen nisu nakon utrke uperili prst jedan na drugog već su se javno ispričali ekipi, no ovaj incident sigurno će utjecati na njihov odnos u nastavku sezone...