SAVJETNIK DAVOR

Šuker se upliće u transfer Balea u madridski Real

15.10.2012 u 13:57

Bionic
Reading

Nakon što je 'kraljevskom klubu' preporučio Luku Modrića, put iz redova Tottenhama prema Santiago Bernabeuu predsjednik HNS-a Davor Šuker savjetuje i preostalome najboljem nogometašu londonskog Premierligaša, Garethu Baleu

'Ukoliko ima priliku prijeći u Real, trebao bi to i učiniti. Napravio bi najbolji potez u karijeri', izjavio je prvi čovjek Hrvatskoga nogometnog saveza za BBC Wales, a uoči kvalifikacijske utakmice za SP u Brazilu koji sutra (utorak) u Osijeku igraju hrvatska i velška naconalna momčad.

'Mnogo je klubova koji imaju znamenitu povijest. Arsenal je jedan od njih, Manchester United ili Chelsea također. Za mene je Real jedan od najvećih klubova na svijetu'.

Iz Madrida su već pokazivali interes za 23-godišnjega velškog ljevonogog napadača. Imaju dva kluba, osim toga, džentlmenski dogovor o transfernoj suradnji u obadvama pravcima. Iz Tottenhama svjedno tvrde da time Madriđani ne uživaju pravo prvokupa na silovitog Velšanina.

'Gareth je vrlo opasan igrač. Vidjeli smo kako je zabio dva gola Škotima. Znamo da će biti opasan i za nas u Osijeku. Doista mislim da je sjajan i atraktivan igrač, upravo onakav kakav treba nogometu. Želim mu sve najbolje uvijek u karijeri osim u utorak', dodao je Šuker prešavši potom na ciljeve hrvatske nogometne reprezentacije:

'Osnovni je plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Imamo vrlo talentirane nogometaše, sposobne igrati za velike svjetske klubove. Što ih više ima u njima, poput Luke Modrića u Realu ili Marija Mandžukića u Bayernu, bolje za nacionalnu momčad'.

'Modrić je ljetos potpisao za Real. Odmah smo to, u vidu njegova samopouzdanja, primijetili na terenu, čak i na treningu', zaključio je Šuker.