I TO NAKON IZBORA

Šuker i Štimac ipak u istoj ekipi s istim ciljem

15.12.2010 u 14:43

Bionic
Reading

Iako su ovih dana na suprotstavljenim stranama, jer u tijeku je utrka za mjesto na čelu Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker i Igor Štimac samo nekoliko dana kasnije ipak će se zalagati za isti cilj

Bez obzira kako utrka za prvog čovjeka HNS-a završila, nadamo se da će 'ratne sjekire' između Davora Šukera i Igora Štimca biti zakopane i da će se njih dvojica posvetiti istom cilju - prikupljanju pomoći za nezbrinutu djecu kvarnerskog područja. Oni će, uz pomoć Bobana, Jarnija, Jurčevića i drugih igrača, 22. prosinca igrati utakmicu protiv legendi HNK Rijeka, za koje će nastupiti Damir Desnica, Daniel Šarić te drugi, također legendarni, igrači bijelih.

Poziv za humanitarni dvoboj na Kantridi prenosimo u cijelosti.

SVI NA KANTRIDU!
Stadion Kantrida 22. prosinca očekuje pravi nogometni spektakl. Naime, legende hrvatske nogometne reprezentacije i HNK Rijeke na stadionu Kantrida, 22. prosinca u 16.30 sati odigrat će humanitarnu nogometnu utakmicu, čiji je prihod namijenjen domovima za nezbrinutu djecu u Selcu, Novom Vinodolskom, Lovranu i Rijeci. Osim humanitarne note, povod za utakmicu »Vatreni '90 vs. HNK Rijeka«, obilježavanje je povijesnog prvog riječkog susreta hrvatske reprezentacije odigranog prije dva desetljeća, 22. prosinca 1990. godine, protiv Rumunjske pod stijenama Kantride.

Reprezentativci koji su 1990. godine svladali Rumunjsku s 2:0 ojačani za preostale igrače iz brončane reprezentacije igrat će protiv legendi riječkog nogometa. Na Kantridu stižu Davor Šuker, Zvonimir Boban, Robert Jarni, Igor Štimac, Nikola Jurčević. Izbornik je bio legendarni Dražan Jerković, a u stručnom stožeru, između ostalih, bili su i Vlatko Marković, te Vladimir Lukarić. Marijan Jantoljak branit će barem deset minuta, a za Rijeku će nastupiti i njezin najlegendarniji igrač Damir Desnica, ali i Daniel Šarić, koji je skupio i trideset nastupa za izabranu vrstu, te Damir Milinović, Zvjezdan Radin, Matjaž Florijančić, Milan Ružić, Dragan Skočić. Za reprezentaciju će, između ostalih, nastupiti i igrač utakmice s Rumunjskom Mladen Mladenović, te Dado Pršo.

Gledatelje, dakle, očekuju atraktivni nastupi igrača koji su pisali povijest hrvatskog i riječkog nogometa, a umjetnici lopte ne mogu zaboraviti igrati. Ulaznice za ovaj spektakularni nogometni sraz po cijeni od 30 kuna moguće je kupiti na promotivnom štandu kod Radio Rijeke na Korzu, i to svakog dana od 10 do 18 sati, a sav prihod od ulaznica i sponzora namijenjen je ljepšem Božiću nezbrinutih mališana.

Organizatori božićne humanitarne akcije su sportski dnevnik Sportplus i HNK Rijeka, a pokrovitelji Croatia osiguranje, DI Klana, Rident, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Vidimo se na Kantridi 22. prosinca!