GDJE SE IZGUBIO TRENER

Suigrači složni: Klasnić je svjetska klasa

21.12.2009 u 10:15

Bionic
Reading

Ivan Klasnić napokon se 'priviknuo' na Bolton i Premeirship. Naime, hrvatski se strijelac posljednjih tjedana raspucao i u šest utakmica zabio je pet pogodaka. Na tome mu zahvaljuju i suigrači, dok trener Megson i dalje nešto mrglja

Hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić, koji je slavu stekao u HSV-u i Werderu, a potom i zbog veličanstvenog povratka nogometu nakon transplantacije bubrega, mučio se u Nantesu, a potom i u aktualnom klubu Boltonu. Kako sada stvari stoje, Klasnić se ipak izborio za respekt među engleskim nogometašima.

'On je svjetska klasa, na treninzima svaki dan vidimo kako su njegove završnice akcija fantastične. Sjajan je dečko i ovakve stvari su mu stigle opravdano', rekao je Islanđanin Gretar Steinsson, Boltonov branič, za našeg Klasnića koji je zabio Evertonu, Fulhamu i West Hamu te dva puta Manchester Cityju.

'Sjajno je vidjeti profesionalca koji se vratio nakon svih teškoća i kojem ide dobro u najtežem svjetskom natjecanju. Teško je doći i uspjeti u engleskom nogometu u kojem je pritisak na jaka imena ogroman i u kojem se od njih očekuju dobre igre. Svi mi moramo postizati pogotke, a Ivan je s nas skinuo dio pritiska, što je sjajno', prenosi Tribalfootball.

Jedini koji nešto gunđa protiv Klasnića je menadžer Gary Megson. Doduše, možda to radi i namjerno, da bi spustio cijenu Klasniću, koji je u Boltonu samo na posudbi, a otkupnina Nantesu mogla bi, zbog golova, biti kudikamo veća.

'Njegovi su golovi stigli u pravo vrijeme, a Klasnić je zbog njih i doveden u momčad. Polako napredujemo s njim, ali počeo je jače raditi, pogotovo one stvari koje mu se posebno ne sviđaju. Postaje momčadski igrač, ali još uvijek sam želi postizati golove. Naravno, to se od strijelca i očekuje, ali on mora raditi i kada je lopta na našoj polovici igrališta', objasnio je Megson.