OPASNO PO ŽIVOT

Sudska zabrana, nema nogometa po vrućini

09.02.2010 u 09:06

Bionic
Reading

Prevelike vrućine u južnom Brazilu potaknule su jednog suca da zabrani odigravanje nogometnih utakmica na temperaturi iznad 35 celzijevih stupnjeva

Onesvijestio se i TV komentator Batista

Sudac Rafael da Silva Marques iz države Rio Grande do Sul donio je u utorak presudu po kojoj utakmice koje se igraju između 18 sati i 19,30 sati po lokalnom vremenu mogu započeti tek nakon što nogometni sudac provjeri temperaturu na igralištu.

'Sudac mora izmjeriti temperaturu prije utakmice. Ako je ona ispod 35 stupnjeva, utakmica može početi. Ako je 35 stupnjeva, 36 stupnjeva i više, sudac mora čekati dok se temperatura spusti, stoji u presudi objavljenoj na web stranici suda u Rio Grande do Sul.

Nakon 19,30 sati, kada sunce više nije toliko jako, igra se može započeti. To je mjera kojom se štiti zdravlje radnika, dodaje se u presudi koja je donesena na zahtjev tamošnjeg sindikata nogometaša.

Marques je već prošlog tjedna zabranio igranje utakmica prije 18 sati, nakon što je nekim igračima pozlilo tijekom mečeva koji su igrani na 40 celzijevih stupnjeva.

U Brazilu su trenutno takve vrućine da se TV komentator i nekadašnji reprezentativni veznjak Batista prošlog tjedna onesvijestio prije meča koji je trebao prenositi.