IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

Sudar glavama i žvaka umalo ga koštali života

07.04.2009 u 11:22

Bionic
Reading

Nogometaš Velebita Josip Kolić dobro se oporavlja nakon što je nastradao u nedjeljnom dvoboju 3. HNL –jug u susretu sa Zmajem. Nesretni igrač je nakon sudara ostao bez svijesti, a prisebnošću i hitnom intervencijom, spasio ga je domaći trener

Pomoć je odmah pružena

Na stadionu Gradskog sportskog centra u Makarskoj odvijala se prava drama. U 86. minuti utakmice Zmaj – Velebit, u skoku za loptu sudarili su se Nižić i Kulić, a igrač gostiju zbog teže ozljede glave prebačen je na Hitnu pomoć makarskog Doma zdravlja. Potom je zbog ozbiljnosti ozljede prebačen i u KB Split gdje su ustanovili da se radi samo o lakšem potresu mozga te je pušten na kućnu njegu.

Jedan od najprisebnijih u tom nesretnom trenutku bio je domaći strateg Jurica Bajić koji je zajedno s fizioterapeutom Zmaja Robertom Kuzmanićem priskočio u pomoć.

'Odmah sam utrčao, bez sučeve reakcije, jer nije bilo vremena. Sve je dobro završilo, a ja sam ostao s prstima, jer je malo nedostajalo da mi pri vađenju jezika refleksnom reakcijom odgrize prste', rekao je za Slobodnu Dalmaciju Bajić koji je napomenuo:

'Pored jezika sam morao izvaditi i žvaku, ili čak dvije, a to mu je bila velika pogreška, jer ga je žvaka mogla koštati života. Srećom, uspio sam je izvaditi.'