PENALI ILI NE

Sudački ekspert ovako je prokomentirao dvije sporne situacije zbog kojih je cijeli Maksimir skočio na noge

06.11.2019 u 22:46

Bionic
Reading

Na utakmici četvrtog kola Lige prvaka na Maksimiru između Dinama i Šahtara u prvom dijelu dogodile su se dvije sporne situacije

Gledatelji na maksimirskom stadionu u prvom dijelu nisu bili na nogama samo zbog pogotka Brune Petkovića nego i zbog dva pada Dinamovih igrača u šesnaestercu gostiju.

Bruno Petković u 42. minuti pobjegao je obrani Ukrajinaca i zatim pao nakon kontakta s lijevim bekom Šahtara Ismailyjem. Sudac Felix Brych nije se oglasio.

Tri minute kasnije opet je stadion bio na nogama. Arijan Ademi našao se između dva nogometaša Šahtara, dobio je po nozi, ali je djelitelj pravde i drugi puta ostao nijem.

Obje situacije je za HRT prokomentiralo Oko sokolovo Marijo Strahonja.

'Ako je Petković dobio po nogama, onda je to penal, ali na snimci se čini da nije, dok kontakt rukom nije bio intenziteta za penal', rekao je ekspert za suđenje te se osvrnuo na Ademijev pad:

  • +56
Dinamo - Šahtar, 4. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

'Definitivno su mu zakačili nogu kad si je gurnuo loptu u for. Bi li je stigao, nije ni važno, ali ovdje je definitivno bilo elemenata za penal. Nije bila očigledna pogreška, koju bi VAR naknadno ispravljao, ali da je Brych ovdje dosudio penal za Dinamo, ne bi pogriješio.'

  • +29
Dinamo Šahtar Liga prvaka 6.11.2019. navijači Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL