PODIZANJE OPTUŽNICE

Sudac Marić tužit će Uefu i predsjednika Cibalije

22.03.2011 u 16:03

Bionic
Reading

Nogometni sudac Bruno Marić odlučio je podignuti tužbu protiv Uefe, ali i predsjednika Cibalije zbog narušenog ugleda

Nogometni sudac Bruno Marić prošle se godine spominjao u kladioničarskoj aferi te ga je čak ispitao famozni Robin Bokšić zbog sumnje u namještanje prve utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa iz 2009. godine.

Kada se prašina smirila, Mariću je dodijeljeno da sudi derbi između Cibalije i Dinama. No i iz te utakmice su se vukli repovi te je predsjednik Cibalije Željko Čulo iznio kritike na račun Marićevog suđenja.

U utorak je Bruno Marić najavio konferenciju za novinare koja će se održati u srijedu, gdje će javnosti uz nazočnost svog odvjetnika Vladimira Gredelja obrazložiti svoje postupke, a to su:

1) podizanje tužbe protiv UEFE radi nanošenja štete povredom ugleda, časti i dostojanstva, a u svezi s prošlogodišnjom aferom namještanja nogometnih utakmica,

2) pokretanje kaznenog progona protiv predsjednika uprave HNK Cibalia Vinkovci - gospodina Željka Čulo i podizanje tužbe za naknadu štete protiv HNK Cibalia Vinkovci,

3) motive dodatnog osobnog angažmana u nastojanju čitavog društva da eliminira nasilje i primitivizam sa sportskih terena.