PORTUGAL - KATAR

[FOTO] Sudac je dao znak za početak utakmice, a Cristiano Ronaldo je iste sekunde stigao do novog veličanstvenog rekorda i tu ne misli stati

09.10.2021 u 21:49

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo došao je do još jednog rekorda s portugalskom reprezentacijom i to u prijateljskoj utakmici protiv Katara

Portugalac je u svojem Portugalu (Algarve) započeo utakmicu protiv domaćina SP-a sljedeće godine i odmah poslije prvog sučevog zvižduka promijenio je povijesne knjige europskog nogometa. Postao je igrač s najviše nastupa za neku europsku reprezentaciju sa 181 utakmicom.

Dosad je taj rekord dijelio sa Sergiom Ramosom iz Španjolske, a od danas je on samo u njegovom vlasništvu. Novi impresivan pothvat Portugalca koji će biti još 'podebljan' bez obzira na 36 godina na leđima.

Inače, ako pogledamo cijeli svijet, Ronaldo je peti na toj listi, ispred njega su Soh Chin Ann (Malezija) sa 195, Bader Al Mutawa (Kuvajt, 186), Ahmed Hassan (Egipat, 184), Ahmed Mubarak (Oman, 182) i svi su oni dostižni, a jedino je još od njih aktivan drugoplasirani Kuvajčanin.

  • +4
Portugal - Katar, kvalifikacije za SP 2022. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO COTRIM

Ne tako davno Ronaldo je postao najefikasniji nogometaš u povijesti reprezentacija, prestigao je Iranca Ali Daeija koji je na 109, a Portugalac je zasad na 112, jer je zabio i Kataru koji je svladan s 3:0.

Dodajmo ukoliko Luka Modrić u ponedjeljak upiše minute protiv Slovačke, da će se hrvatski kapetan probiti u TOP 10 igrača s najviše nastupa za neku europsku reprezentaciju.