NIŠTA OD ZABRANE

Sud protiv Fife: Chelsea može kupovati

06.11.2009 u 13:39

Bionic
Reading

Engleski prvoligaš Chelsea moći će od siječnja dovoditi nove igrače nakon što je Sportski arbitražni sud (CAS) odlučio suspendirati zabranu koju mu je nametnula FIFA, objavio je u petak sud čije je sjedište u Lausanni

Chelseaju je bilo zabranjeno kupovati nove igrače do 2011. godine nakon što je klub proglašen krivim u slučaju kupnje igrača Lensa Gaela Kakute, koji je zbog ugovora s londonskim klubom raskinuo ugovor sa svojim matičnim klubom prije dvije godine.

'Ova odluka će sada biti na snazi dok CAS ne donese konačnu odluku o slučaju', kaže se u priopćenju CAS-a.

FIFA je kaznu izrekla jer je klub sa Stamford Bridgea 2007. nagovorio tada 16-godišnjeg Kakutu da raskine ugovor s Lensom i dođe u London. Međunarodni nogometni savez (FIFA) zabranio je engleskom doprvaku Chelseaju dovoditi igrače u sljedeća dva prijelazna roka zbog nagovaranja igrača da raskine ugovor s drugim klubom. Kakuta je bio kažnjen sa 780.000 eura, dok je Chelsea uz zabranu dovođenja igrača morao platiti i kaznu od 130.000 eura.

Sada 18-godišnji Kakuta još nije debitirao za prvu momčad Chelseaja. Tijekom svoje prve sezone na Stamford Bridgeu bio je najbolji strijelac juniorske momčadi 'bluesa', ali prošle je sezone zbog učestalih ozljeda upisao tek pet nastupa za juniore te dva za drugu momčad Chelseaja. U veljači je zadobio dvostruki prijelom skočnog zgloba od kojega se još oporavlja.