BIN HAMMAM OPET JAŠE

Sud poštedio najvećeg Blatterovog rivala

19.07.2012 u 13:26

Bionic
Reading

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lausannei poništio je odluku Etičke komisije Međunarodne nogometne federacije (FIFA) o doživotnoj suspenziji iz nogometa katarskog dužnosnika Mohameda Bin Hammama

FIFA-ino je tijelo, nakon što je Bin Hammam izgubio izbore od Seppa Blattera, suspendiralo Bin Hammama prije godinu dana proglasivši ga krivim za kupovanje glasova uoči predsjedničkih izbora u krovnoj organizaciji svjetskog nogometa.

Iz CAS-a su, obrazlažući vlastitu odluku, priopćili da time ne osporavaju vjerojatnost koruptivnog čina bivšeg predsjednika Azijskoga nogometnog saveza (AFC) koji je na izborima želio protukandidirati Seppu Blatteru, istaknuvši da je moguće da je 'gospodin Jack Warner u Bin Hammamovo ime dužnosnicima Karipske nogometne unije pretkraj 2010. godine na sastanku u Trinidadu i Tobagu podijelio novac u gotovini'. Iz CAS-a su, međutim, nezadovoljni dokaznim materijalom koji im je dostavila FIFA, te je njihovo rješenje plod tog nedostatka.

'Uvažili smo tužiteljev žalbeni zahtjev jer obrazloženje kaznene mjere ne zadovoljava propisane standarde. Recimo da je ovo situacija u kojoj prijestup nije valjano dokazan,' stoji u priopćenju.

Činjenica je da CAS-ov opoziv Bin Hammama nije učinio nevinim. Također je izvjesno da bi FIFA sada, ne nagodi li se s Kataraninom na drugi način, bolje strukturiranom dokaznom dokumentacijom mogla zatražiti ponovno CAS-ovo očitovanje, odnosno konačnu pravomoćnu presudu.