LUKA PLANTIĆ

Suci se priklonili Rusu u dresu Srbije i oštetili hrvatskog boksača. U znak prosvjeda sjedio je u ringu...

30.05.2022 u 21:28

Bionic
Reading

„Suci su napravili to što su napravili“, rekao je 25-godišnji hrvatski boksač Luka Plantić nakon što je izgubio polufinalni meč na Europskom prvenstvu u Erevanu.

„Suci su napravili to što su napravili“, rekao je 25-godišnji hrvatski boksač Luka Plantić nakon što je izgubio polufinalni meč na Europskom prvenstvu u Erevanu.

„Možemo biti ponosni na ovu brončanu medalju, ali je činjenica da je moj suparnik trebao imati brojanje u drugoj rundi, ali i po pravilima dobiti javnu opomenu u trećoj rundi. No, ne znam zašto, ništa od toga nije dobio“, rekao je hrvatski borac.

Podsjetimo kako je Luka Plantić meč polufinala protiv Rusa u dresu Srbije Artjoma Agejeva izgubio podijeljenom odlukom sudaca 1-4. Hrvatski boksač tako je ponovo zaustavljen kontroverznom i podijeljenom odlukom sudaca kao i lani na Olimpijskim igrama u Tokiju i Svjetskom prvenstvu u Beogradu. Iz protesta je nakon proglašenja sjeo u ringu, iskazujući nezadovoljstvo sudačkim kriterijem koji mu je odnio finale i san o zlatu.

"Uzeli smo broncu, a trebalo je biti finale. Tužni smo i zadovoljni, a medalja je veliki uspjeh", rekao je trener Tomislav Bašić.

Nakon ovakvog ishoda koji je razljutio hrvatsku stranu izbornik Kristijan Hodak je dodao.

"Ovo je povijesni rezultat, Luka se upisao u povijest hrvatskog boksa. Pokazali smo kontinuitet rada u hrvatskom boksu, iza kojeg stoji u prvom redu Luka i njegovi treneri, pa cijeli naš tim i Hrvatski boksački savez. Odluke sudaca su bile diskutabilne i u drugim mečevima, mi nismo tražili nikakvu naklonost, trebalo nam je samo pravedno suđenje i Luka bi bio u finalu jer kvalitetom zaslužuje biti europski prvak. Ovo je brončana medalja zlatnog sjaja“.