simptomi ludila

Suarez ponovo gubi razum na travnjaku: Sprema li se novi ugriz protivnika?

25.06.2019 u 20:55

Bionic
Reading

Pet godina nakon što je posljednji put Luis Suarez ugrizao protivnika, na utakmici Copa Americe protiv Čilea ponašao se kao da bi ponovo mogao napraviti neku veliku glupost na terenu...

Slavni urugvajski 32-godišnji napadač dugo je bio na glasu kao čovjek koji prelako gubi kontrolu na travnjaku, a čak u tri navrata grizao je protivničke nogometaše, posljednji put Giorgija Chiellinija na SP-u u Brazilu 2014. godine, zbog čega je zaradio višemjesečnu suspenziju.

  • +5
Luis Suarez Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

Prelaskom u Barcelonu Suarezu je naređeno da posjećuje psihologa i stvari su se poboljšale u njegovoj glavi, no pet godina kasnije na utakmici protiv Čilea odavao je ponovo simptome nogometnog ludila.

Naime, u jednom trenutku fanatično je protestirao kod suca Raphaela Clausa nakon što je Gabriel Arias igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Problem je jedino što je riječ o golmanu Čilea.

Zatim je mahnito trčeći tražio od suca da isključi Gonazala Jaru, jer je podmetnuo nogu navijaču koji je utrčao na travnjak i prekinuo utakmicu. Doduše, za to je postojalo određeno uporište u Fifinom pravilniku i Čileanac bi mogao biti naknadno kažnjen.

Kako god, Suarez ponovo djeluje kao netko tko bi mogao ugristi protivnika, ako ga ovaj pogodi u živac i dovede do ludila. Vidjet ćemo hoće li se to dogoditi već u nokaut fazi Copa Americe...