PREGLED DANA

Stvar spasili Čilić, rukometašice i jedriličari

31.07.2012 u 08:55

Bionic
Reading

Iza nas je još jedan dan na Olimpijskim igrama. I hrvatski sportaši bili su u akciji na nekoliko borilišta. Neki od njih su imali vrlo dobar nastup, a nekima baš nije išlo

Jutarnji sati su bili rezervirani za ekipne sportove i tu smo došli do polovičnog uspjeha. Košarkašice su upisale i drugi poraz na turniru. Sada su ih s 25 koševa razlike isprašile Kineskinje, bilo je 83:58.

Njihovim stopama nisu krenule rukometašice. One su nakon startnog poraza sada došle do prve pobjede na Igrama. Pale su Angolke 28:23 iako je na početku bilo problema.

U ponedjeljak smo imali predstavnicu i u bazenu. Daniela Kim Pavlin je bila 30. u disciplini 200 metara mješovito s rezultatom 2:17.17 te je ostala daleko od polufinala.

Tina Mihelić

Hrvatski natjecatelji u streljaštvu, Bojan Đurković i Petar Gorša, nisu se plasirali u finale discipline zračna puška s 10 metara udaljenosti. Hrvatski je dvojac bio prilično daleko od takvog ostvarenja, pa je tako Đurković zauzeo 36, a Gorša 43. mjesto.

Na travnatoj podlozi All England Cluba prvo kolo je prošao i Marin Čilić. Hrvatski tenisač je sredio Jürgena Melzera 7:6 (5), 6:2 te je tako nastavio sa sjajnim rezultatima u posljednjih mjesec dana.

U večernjim satima Čilić i Ivan Dodig izborili su nastup u drugom kolu parova. Sa 6:3, 6:4 pobijedili su kolumbijsku kombinaciju Cabal-Giraldo.

Uobičajeno, dan nije prošao ni bez jedriličara. Ivan Kljaković Gašpić pao je na četvrto mjesto ukupnog poretka klase Finn nakon četiri održana plova. Tonči Stipanović sjajno je startao u klasi Laser te je nakon dva plova treći. Tina Mihelić je poslije prva dva plova u klasi Laser Radial na 13. mjestu. Pavle Kostov i Petar Cupać su u klasi 49-era 17. u ukupnom poretku. Marin i Dan Lovrović u klasi Zvijezda poslije četiri su plova na pretposljednjem, 15. mjestu.

Na Igrama više nemamo sportaša ni u stolnom tenisu. 'Posljednji Mohikanac' je bio Andrej Gaćina. On je prijepodne u trećem kolu svladao Rusa Aleksandra Šibajeva 4:3, ali navečer nije mogao preko petog nositelja, Tajpežanina Chin Yuan Chuanga koji je bio bolji 4:2 u setovima.