RECEPT ZA FINALE

Strinić: Na Dinamo mirno, strpljivo i hrabro

05.04.2010 u 17:00

Bionic
Reading

Hajduk je doputovao u Postire na otoku Braču, gdje će boraviti sve do srijede i ogleda s Dinamom

Stanka Poklepovića i njegove igrače dočekalo je prekrasno, pravo proljetno vrijeme te kao tepih ravan pomoćni teren stadiona u Podježicama, gdje bi se u rujnu za Grčku trebali pripremati i izabranici Slavena Bilića.

Hajduk će odraditi dva popodnevna treninga kako bi što spremniji dočekao najvažniju utakmicu sezone. Igrači su svjesni da će za pobjedu i poraz dalje morati dati kudikamo više nego u Kranjčevićevoj.

'Nismo u Kranjčevićevoj bili toliko loši, koliko smo zbog svoje greške i nespretnosti propustili osvojiti tri boda. No utakmica protiv Dinama nije isto što i protiv Zagreba, na derbiju svatko daje i više od svog maksimuma', kaže ponajbolji hajdukovac i strijelac iz ogleda sa Zagrebom Ivan Strinić:

'Pritisak se osjeća na svakom koraku, no mi smo spremni igrati strpljivo i ne srljati. Nema smisla jurnuti od prve minute, bolje je graditi napade strpljivo. Bio bih zadovoljan kad bismo zabili gol u drugom poluvremenu i tako se primakli na korak do pobjede.'

Strinić je gledao ogled Rijeke i Dinama na Kantridi za koji kaže da ga nije posebno impresionirao:

'Nije to bilo ništa posebno, no kao i naša utakmica protiv Zagreba, tako i Dinamova protiv Rijeke nema baš previše veze s onim što će se događati u derbiju. Tamo će presuditi nešto drugo, ja se nadam podrška publike i hajdučko srce.'