nakon 23 godine

Stravično priznanje; Mike Tyson otkrio zašto je u naletu ludila odgrizao komad uha Evanderu Holyfieldu: Želio sam ga ubiti!

20.11.2020 u 16:44

Bionic
Reading

Jedan od najboljih, ali ujedno i najkontroverznijih boksača svih vremena Mike Tyson (54) prisjetio se povijesne borbe za titlu svjetskog prvaka protiv Evandera Holyfielda 1997. godine. Podsjetimo, Tyson je tada Holyfieldu odgrizao dio uha...

Nakon gotovo dva i pol desetljeća Mike Tyson (54) se gostujući na Fox televiziji prisjetio detalja legendarne borbe s Evanderom Holyfieldom.

U tom je meču za naslov svjetskog teškaškog prvaka 1997. godine Tyson u naletu ludila ugrizao Holyfielda te mu odgrizao komad uha! Sada je, nakon 23 godine, 'Čelični Mike' morao odgovoriti na neka 'škakljiva' pitanja vezana uz taj obračun.

'Da li bih to ponovno učinio? Ma ne! Naravno da ne bih...', kazao je skrušeno Tyson te se nakon par sekundi razmišljanja ipak predomislio:

'Iako bih i mogao. Ako bi zaslužio da ga ugrizem, onda bih ga ugrizao. Ja sam ga u tom trenutku želio ubiti, ali sam ga ugrizao', pričao je Mike Tyson.

Zašto je uopće to učinio? Jedan je to od najsramotnijih poteza u svijetu sporta ikad. Svi će pamtiti taj 'ljudožderski' ugriz, u naletu ludila Tyson je doslovno osakatio Evandera Holyfielda...

'Bio sam bijesan, toliko bijesan', prisjetio se Tyson i pojasnio:

'Evander je u tom trenutku bio bolji, zadavao mi je udarce u glavu. A ja sam takav, ne dozvoljavam nikome da mi uzme moj trenutak slave, morao sam nešto učiniti', zaključio je Tyson.