promijenio mu je opis

Strašna ozljeda portugalskog napadača; suigrač Lovre Kalinića unakazio protivnika

04.02.2019 u 06:24

Bionic
Reading

Nelson Oliveira (27) do kraja života će pamtiti protekli vikend i zasigurno proklinje trenutak kad je prije nekoliko dana odlučio prihvatiti ponudu i potpisao za Reading. Nesretni je portugalski napadač u svom drugom nastupu za novi klub, na utakmici protiv Aston Ville doživio ozljedu koja bi ga - doslovno - mogla obilježiti do kraja života...

Aston Villa, na čijem golu je hrvatski reprezentativac Lovre Kalinić, u subotu je u 30. kolu Championshipa gostovala kod Readinga. Utakmica je završila bez pobjednika, bilo je 0:0, ali po dobrome ju neće pamtiti napadač domaćih Nelson Oliveira. Dapače, kako se sada čini, ovaj će sraz doživotno ostati urezan - ali doslovno - na njegovu licu!

Igrala se 70. minuta utakmice i branič Aston Ville Tyrone Mings (25) bio je u duelu s nesretnim Oliveirom. Izgubio je Mings loptu, a Oliveira je u pokušaju da dođe do nje završio na travnjaku. Ali, nespretno je pao i sapleo Mingsa koji je izgubio ravnotežu i nošen inercijom pokušao nekako izbjeći da ne padne preko njega. Na prvi se pogled činilo kao jedan od milijun duela nakon kojeg se oba igrača ustanu i nastave s igrom.

Sudac utakmice u prvom trenutku čak niti nije svirao prekršaj, pustio je da se igra nastavi...

  • +6
Nelson Oliveira ozljeda Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

A onda - šok i nevjerica! Mings je u svom nespretnom pokušaju izbjegavanja Oliveire napravio najgori mogući korak, kopačkom mu je nagazio na lice! Činjenica je da nije bilo namjerno, ali... Nesretni je portugalski napadač ostao ležati na terenu, krv mu je curila niz lice, a Mings je u panici - jer odmah je shvatio što je učinio - mahao sucu da zaustavi igru!

'Osjećam se užasno zbog Oliveire, nadam se da se osjeća dobro', objavio je potreseni Mings kasnije na društvenim mrežama. On je tek stigao u Aston Villu na posudbu iz Bournemoutha i već je u debiju za novu momčad poslao protivničkog igrača u bolnicu.

Nesretni je Oliveira subotu i nedjelju, preventive radi, proveo u bolnici. Liječnici kažu da je imao puno sreće, jer osim slomljenog nosa i rana od krampona težih posljedica nema. A tvrde i kako bi Oliveira uz pravilne terapije mogao spasiti lice i nastaviti živjeti bez vidljivih ožiljaka koji će ga podsjećati na ovu stravičnu nesreću. No, za neke konkretnije prognoze je ipak prerano.

Spomenimo kako je Nelson Oliveira povremeni portugalski reprezentativac i poprilična je 'ptica selica'. U karijeri je do sada igrao za Rio Ave, Pacos de Ferreira, u nekoliko navrata Benficu, potom je probao u Deportivu iz La Corune, Rennesu, Swanseaju, Nottingham Forestu te Norwich Cityju iz kojeg je krajem siječnja došao u Reading. Ako do sada i nije imao nadimak, sigurno će ga dobiti. Lice s ožiljkom je onaj koji nam prvi pada na pamet, ali...