NAJBRŽI U BARCELONI

Strašan povratak Masse u Formulu 1: Nije loše za penzionera!

08.03.2017 u 11:20

Bionic
Reading

Felipe Massa odradio je odličan posao za volanom Williamsa ovog utorka na testiranju u Barceloni. Odvezao je čak 168 krugova i bio najbrži čovjek na stazi...

Iskusni 35-godišnji Brazilac teatralno se opraštao u suzama od Formule 1 prošle godine na svojoj domaćoj utrci u Interlagosu, da bi njegova mirovina rekordno kratko trajala, jer ga je Williams uspio nagovoriti da preuzme ove sezone bolid Valtterija Bottasa koji je u međuvremenu potpisao za Mercedes.

Iako su novi F1 bolidi znatno teži za upravljati i fizički zahtjevniji, čini se da veteranu nije nikakav problem satima kružiti stazom, ako je suditi po viđenom u utorak u Barceloni. Odvezao je čak 168 krugova, a onaj 1:19.726 nitko nije uspio nadmašiti.

'Nije loše za starca i bivšeg penzionera,' našalio se Massa na vlastiti račun na Twitteru.

Za Williams je to ohrabrujuće brzi krug, jer je na nivou najbržeg uopće viđenog od Mercedesa na testiranju u Barceloni, no Brazilac se ne želi zanositi.

'Ne sjećam se kad sam odvezao 168 krugova u jednom danu u karijeri i zato sam sretan. No, ne mislim da se možemo boriti s Mercedesom koji je iznimno brz. Međutim, ako se možemo boriti za pobjednička postolja, to bi bilo sjajno,' izjavio je Felipe uoči nastavka testiranja koje završava ovaj tjedan.

Najveći problem Williamsa je drugi vozač Lance Stroll koji je čak triput razbio bolid prošlog tjedna i time nanio dosta štete pripremama ekipe u Barceloni, no dok ima Massu u svojim redovima, bolid će se razvijati po planu i biti spreman za vikend u Australiji potkraj ožujka...

  • +4
Barcelona, testiranje bolida Formule 1 Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA