PODIJELJENI OSJEĆAJI

Strašan gubitak za Dinamo; emotivno obraćanje koje će u srce dirnuti 'modre' navijače

11.01.2018 u 21:28

Bionic
Reading

Nakon gotovo četiri godine Leonardo Sigali odlazi iz Dinama. Argentinski branič vraća se u svoju rodnu zemlju gdje će karijeru nastaviti u nogometnom klubu Racing

Veliki je to gubitak za Dinamo, jer su 'modri' uoči drugog dijela sezone ostali bez pravog profesionalca, ali i sjajnog čovjeka.

'Sigali je veliki profesionalac i čovjek kakvog se samo može poželjeti u ekipi. To je nogomet, put nam se razilazi. Želim mu puno sreće, uspjeha i zdravlja. Za njega se može reći kao za Cezara: 'Dođoh, vidjeh, pobijedih'. Došao je u Hrvatsku, vidio zemlju, naučio hrvatski jezik, definitivno i možda najviše pobijedio u tome što je ovdje pronašao ženu svog života. A na profesionalnom planu ne trebamo niti pričati koliko je dao za klub. Bez ijednog milimetra susprezanja dao je sve od sebe, bio pravi i kvalitetan nogometaš svih tih godina. Hvala mu na tome i želim mu svu sreću u Argentini,' rekao je trener Mario Cvitanović prije odlaska Sigalija s priprema u Rovinju.

  • +3
Leonardo Sigali Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Nakon tri i pol godine odlazim iz kluba. Svi su bili jako dobri prema meni od prvog dana. Stekao sam tu puno prijatelja, svi su mi pomagali i danas sam podjednako tužan i sretan. Svi znate da mi je cura Hrvatica, sigurno ću se vraćati u Hrvatsku. Pola srca mi ostaje u Hrvatskoj', pričao je u dirljivom razgovoru na tečnom hrvatskom jeziku Leonardo za web stranicu kluba pa nastavio:

'Bilo mi je jako dobro u Dinamu. Radio sam svaki dan i davao sve od sebe. Vraćam se sretan u Argentinu jer mislim da sam imao ovdje četiri lijepe godine karijere. Došao sam tada u veliki klub Dinamo i jedna od mojih želja se svakako ispunila - igrao sam dva puta u Ligi prvaka. Osvojio sam s klubom četiri trofeja, bio kapetan.. Hvala trenerima i ekipi, navijačima, svima s kojima sam se susreo u Dinamu.'

Podsjetimo, Leonardo Sigali za Dinamo je odigrao 128 utakmica i postigao osam golova. S modrim klubom osvojio je četiri trofeja - dva naslova prvaka Hrvatske i dvije titule pobjednika Kupa. Ono što je sigurno, talentirani će stoper nedostajati svima u modrome klubu, kako suigračima, tako i djelatnicima i navijačima.