PRVI CROATIA OPEN

Stotinjak bowlingaša stiže na Savsku opatovinu

07.04.2012 u 10:16

Bionic
Reading

Među sudionicima iz dvadesetak europskih zemalja i SAD-a bit će i Letonac Daniel Vezis, majstor dvoručnog načina izbačaja kugle

Croatia Open, međunarodno otvoreno hrvatsko prvenstvo u bowlingu, u sklopu niza turnira iz kalendara Europskog saveza u kuglanju na deset čunjeva, prvi put održat će se u našoj zemlji od 9. do 15. travnja, u Zagrebu, na Savskoj opatovini 36.

Organizatori, Hrvatski kuglački savez i Bowling centar 300, očekuju stotinjak bowlingaša iz Sjedinjenih Američkih Država te dvadesetak europskih zemalja, od Rusije do Irske. Razumije se, najviše sudonika bit će iz Hrvatske i Slovenije.

Predsjednik organizacijskog odbora je Nenad Peti, a u najužem vodstvu gala priredbe još su tajnik HKS-a Boris Mezak, tajnik za bowling Zagrebačkog kuglačkog saveza Saša Petković, neumorni promicatelj kuglanja na deset čunjeva Vjekoslav Rakamarić te voditelj natjecanja Karlo Kolar i predsjednik natjecateljske komisije Marko Špiljar.

Nitko, dakako, ne sumnja u to da će se imati što vidjeti i pritom štošta doživjeti. Vjekoslav Rakamarić, sa sebi svojstvenim zanosom, govori o nastupu letonskog internacionalca Daniela Vezisa

'Riječ je', podvlači Rakamarić, 'o jednom od najboljih europskih igrača, koji se ističe dvoručnim načinom izbačaja kugle'.

Kakav će to biti događaj, kakav prizor na Savskoj opatovini! Kugla kao da se na čas izgubi u Vezisovim rukama, a onda, jureći po stazi kao da je usmjeravana daljinskim upravljačem, točno pogađa i ruši svih deset čunjeva.

Kvalifikacijska nadmetanja održat će se od ponedjeljka do subote, a 48 najuspješnijih sudjelovat će u nedjeljnom finalu.

Od ponedjeljka do subote, nakon završetka kvalifikacija, bit će priređeni prigodni domjenci.

Raspored
- ponedjeljak i utorak: počeci natjecanja u 18 sati; srijeda i četvrtak: počeci natjecanja u 14 i 18 sati; petak i subota: počeci natjecanja u 10, 14 i 18 sati; nedjelja: početak finalnih nadmetanja u 9, a proglašenje pobjednika u 17 sati.