ukleti klub

Što se to događa u Bayernu? Nitko normalan ne želi preuzeti klupu bavarskog velikana...

19.11.2019 u 16:28

Bionic
Reading

Niko Kovač je početkom studenog dobio otkaz na mjestu trenera Bayerna, a od tada su čelnici minhenskog kluba u paničnoj potrazi za njegovim nasljednikom. No, niti jedan 'normalan' trener - barem za sada - nije zainteresiran za vođenje 'FC Hollywooda'. Kao da im je jasno da nešto u klubu ne valja

Bayern je u posljednjih dvadesetak dana odbilo nekoliko jakih trenerskih imena, a od najzvučnijih treba istaknuti trenera Ajaxa Erika ten Haga te stratega PSG-a Thomasa Tuchela. Minhensku momčad je nakon otkaza Niki Kovaču preuzeo jedan od njegovih pomoćnika Hans-Dieter Flick, no on je, bez obzira na uvjeravanja čelnika, samo vatrogasno rješenje.

Čelnici Bayerna panično traže neko jako trenersko ime koje bi u nastavku sezone preuzelo momčad, ponadali su se i kako bi u München mogli vratiti Pepa Guardiolu. No, i on ih je odbio...

Menadžer španjolskog nogometnog stručnjaka Pepa Guardiole, Josep Maria Orobitg je u izjavi za njemački Bild demantirao mogućnost da se Guardiola vrati za kormilo Bayerna kojeg je vodio od 2013. do 2016. godine.

'Guardiola je zadovoljan i sretan u Manchester Cityju i njegov ugovor traje do lipnja 2021. godine. Poznato je da Guardiola uvijek ispuni svoje obveze', poručio je Orobitg dodavši:

'Ni s kim u Njemačkoj nisam razgovarao o Guardioli i njegovom mogućem povratku u Bayern.'

Guardiola je Bayern vodio tri sezone osvojivši sedam trofeja pri čemu tri njemačka prvenstva. München je napustio u lipnju 2016. godine preselivši na klupu Manchester Cityja.

  • +7
Bundesliga, Bayern – Borussia D. Izvor: EPA / Autor: LUKAS BARTH-TUTTAS

'Pep ima lijepe uspomene na München gdje i dalje ima mnogo prijatelja. Međutim, trenutačno ga ne zanima povratak u Njemačku', zaključio je njegov menadžer i tako još produbio 'rane' bavarskog velikana.

Dojam je da svi 'normalni' treneri bježe od Münchena, svima je jasno kako je u klubu nešto 'trulo', najbolje je to na svojoj koži osjetio Niko Kovač. Kako god bilo, 'FC Hollywood' i dalje je bez trenera, tako je to kad svlačionica preuzme vlast, a čelni ljudi kluba slušaju svoje razmažene zvijezde...