nemaju strpljenja

Što se to događa s Mandžukićem? Hrvat ovakav tretman sigurno nije očekivao kada je u Milanu dočekan kao zvijezda

10.02.2021 u 11:32

Bionic
Reading

Mario Mandžukić dobiva minutažu na kapaljku, a talijanski mediji sada pišu kako se mora ubrzati s povratkom u formu

Bivši hrvatski reprezenatativac i jedan od glavnih junaka 'Vatrenih' sa Svjetskog prvenstva u Rusiji na kojem su osvojili povijesno srebro. Mandžo je neko vrijeme bio bez kluba od kako je prošlog ljeta raskinuo ugovor s Al-Duhailom, a onda je napokon ove zime potpisao za talijanskog velikana Milan.

Mandžo je cijelo vrijeme radio na fizičkoj spremi pa je u Milan stigao u takvoj formi da je oduševio i iznenadio sve klupske liječnike. Ipak, nedostaje mu natjecateljskog ritma pa ga trener Stefano Pioli uvodi po malo. Protiv Atalante je odigrao 20, protiv Bologne 17, a protiv Crotonea 13 minuta. Talijanska La Gazzetta dello Sport raspisala se o Mandžinom statusu.

'Predugo izbivanje s terena uzelo je danak kada je u pitanju natjecateljska forma i treninzi s ekipom. Zadnji je put igrao u ožujku lani i to za Al-Duhail, a zatim je gotovo godinu dana izbivao s travnjaka i trenirao je sam', piše Gazzetta pa nastavlja kako se hrvatski napadač mora ubrzati po pitanju povratka u formu:

'Sada je vrijeme da se ubrza proces. Pioli će imati nekoliko dana u komadu bez prekida da poradi na igri svoje momčadi, a takav luksuz neće imati do kraja sezone, posebno kada krene Europska liga. Mandžukić je jedan od onih igrača koji će se u tom periodu morati nametnuti. Nije došao u klub da ulazi u zadnjih 10 minuta utakmice već da bude dostojna alternativa za Ibrahimovića ili čak i njegov suigrač u napadu', pišu Talijani.

Mandžukić bi prvi test mogao imati protiv Crvene zvezde u Europskoj ligi.

'Pioli je Mandžukića stavio na poseban režim kako bi ga što prije osposobio za utakmice. U Milanu kažu da je Mario strahovito napredovao u odnosu na prve dane u klubu. Već je drastično povećao minutažu koju može igrati, ali za sada nije spreman za 90 minuta. No, vrlo brzo će moći biti starter, možda već i protiv Crvene zvezde u Europskoj ligi', otkriva Gazzetta.